KÖNNYEBBEN TUDNAK HITELT FELVENNI AZ ÉRDIEK IS! A NAV online ad igazolás
2020. február 19. írta: BoldogÉ

KÖNNYEBBEN TUDNAK HITELT FELVENNI AZ ÉRDIEK IS! A NAV online ad igazolás

hitel.jpg

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

Kiemelték, hogy a keresetkimutatás pár kattintással beszerezhető, és ha az igénylő az adatokat rendben találja, a NAV elküldi azt a KHR-t (központi hitelinformációs rendszert) kezelő pénzügyi vállalkozásnak, amely azt közvetlenül a megjelölt banknak továbbítja.

Jövedelemigazolást eddig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain, postán vagy elektronikusan az "IGAZOL" nyomtatvány ügyfélkapus benyújtásával lehetett kérni. Most azonban - a NAV és a Magyar Nemzeti Bank által közösen kidolgozott rendszerben - online, az eBEV-portálon keresztül igényelhető, ami jelentősen lerövidíti az ügyfél, a NAV és az adott bank közötti kommunikációt.

A szolgáltatáshoz a NAV tájékoztatása szerint nem kell semmilyen külön kitöltőprogramot vagy alkalmazást, nyomtatványt letölteni, az egész folyamat végigvihető online, bármilyen okoseszközön. Fontos különbség, hogy a keresetkimutatás - szemben a jövedelemigazolással, ami lezárt adóévi adatokat tükröz - a munkáltatók, kifizetők által havonta NAV-hoz lejelentett legfrissebb adatok alapján készül. Tehát mindig az igénylést megelőző második hónap utolsó napjáig terjedő 12 hónap adatait tartalmazza - emeli ki a NAV közleménye.

Akinek nincs ügyfélkapuja, de igénybe szeretné venni a szolgáltatást, az személyesen a NAV bármely ügyfélszolgálatán, a kormányablakokban, a kijelölt postákon vagy akár a külképviseleteken is nyithat ügyfélkaput.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr815481248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása