HA SZERETNÉD, HOGY AZ ÉLETED MENTSÉK! Te tudod, de a mentősöknek sem árt
2020. február 23. írta: BoldogÉ

HA SZERETNÉD, HOGY AZ ÉLETED MENTSÉK! Te tudod, de a mentősöknek sem árt

mento-este-police-hu.jpg

Ez a házszám, illetve igazából a házszám hiánya!

Amikor mentőt hívunk, arra számítunk, hogy gyorsan megérkezik a segítség. Sokszor valóban gyors segítségre van szükségünk. Számunkra természetes, hogy tudjuk hol lakunk, hogy az X utca Y szám egy fehér házat takar az utca végén zöld kerítéssel. Azonban az úton lévő segítők számára ez nem ilyen természetes.

Mi mentősök csak egy címet látunk, település, utca, házszám. A települést és az utcát megtalálva szembesülünk a problémával, hogy egy házszámot sem látunk sehol. Nincs más hátra lassítunk és elkezdjük számolni a házakat, ha szerencsénk van csak számokkal jelölik a házakat, ha nincs akkor betűkkel is, 1/a, 1/b….., és már az utca elején elszámoljuk magunkat.

Napközben általában találunk valakit az utcában, akitől meg tudjuk kérdezni, hogy hol van a keresett ház. Éjszaka azonban még erre sincs lehetőségünk, és ahelyett, hogy a betegen segítenénk sok-sok perc azzal telik el, hogy keressük a beteget. Ezek a percek a beteg életébe is kerülhetnek. Arról nem is beszélve, hogy amikor a segítségre várunk öt perc egy órának tűnik a beteg és a hozzátartozó számára.

Márpedig a hiányzó házszámok miatt nem ritka, hogy öt vagy akár nagyobb utcánál tíz percig is keringünk az utcában, mire a címet megtaláljuk. Öt perc egy eszméletlen, vagy egy újraélesztendő beteg esetén az élete, vagy a halált jelentheti.

Kérek mindenkit jól láható helyre tegye ki a házára a házszámot, mert ez a szám megmentheti egyszer az életét. Köszönöm.

(a szerző mentős)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8115488188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása