T. MÉSZÁROSÉK HAZUG CSONTVÁZA CSŐZIKÉK FEJÉRE ESETT: Avagy mi az igazság a ligeti bölcsőde ügyében
2020. február 24. írta: Smitt Róbert Író

T. MÉSZÁROSÉK HAZUG CSONTVÁZA CSŐZIKÉK FEJÉRE ESETT: Avagy mi az igazság a ligeti bölcsőde ügyében

csontvaz.jpg

T . Mészárosék avval nyomulnak, hogy a jelenlegi városvezetés leállítja a liget bölcsőde építését, csakhogy Csőzik László épp az ellenkezőjét mondja a Facebook-bejegyzésében.

“Megírják, hogy ma mit állítunk le, mit züllesztünk szét. Közben pedig az történik – mint most is –, hogy szépen sorra veszik az előző vezetés hibáit, elvétett határidőit, kétes beruházásait, hiátusait, csak nem önkritikusan, hanem azért, hogy azokat a mi nyakunkba varrják. Ha azt írják, hogy „A bölcsődeépítést is leállítja a városvezetés”, már vesszük is elő a kérdéses pályázat anyagát, és dől is az újabb csontváz a nyakunkba!- írja a városvezető.

Történt ugyanis, hogy egy című pályázat keretein belül, az előző városvezetés – egyébként nagyon helyesen –, az érdi bölcsődei helyek bővítését tervezte Érdligeten. Ami egy teljesen új, 52 férőhelyes, 4 csoportos, 2 gondozási egységből álló, közel 850 négyzetméter területű bölcsőde lett volna akadálymentes megközelítéssel, parkolóval együtt.

Ezt tavaly augusztus 21-én fogadta el a városi közgyűlés, vagyis még az önkormányzati választások előtt.

Igényelt támogatás összege: 480.000.000 forint.

Vállalt önrész: 25.263.158 forint.

Pályázat benyújtásának időpontja: 2019. szeptember 5.

Projekt tervezett kezdete (beadáskor): 2020. június 1.

Projekt tervezett vége (beadáskor): 2021. november 30.

A hiánypótlási felhívás érkezett: 2019. december 3. (keltezés: 2019. november 28.).

Hiánypótlási határidő: 2019. december 11. (8 nap) – ez ugyan már a választások után történt, de a hiánypótlási feltételek közül a persze több feltételt nem tudtak teljesíteni Csőzikék, mert mint írja: hiányoztak a szükséges műszaki dokumentumok, a meglévő építési engedély, valamint az építésügyi hatóság igazolása az engedélyezési eljárás megindításáról, ezen felül nem állt rendelkezésre a projekthez kapcsolódó tervezői nyilatkozat sem.

És mit gondolnak, miért? Mert közbejöttek a választások, folytatja a polgármester, és a kampányban, amikor is gőzerővel tombolt az ellenzék rágalmazása, elődeinknek már nem is volt annyira fontos, hogy az érdiek egy új bölcsődével gazdagodjanak 2021-re, így a pályázat benyújtását követően nem kezdődtek meg a tervek, engedélyek kidolgozásai.

Csőzik László szerint T. Mészáros volt polgármester annyira nem hitt a pályázatban, hogy már a tervek elkészítését sem rendelte meg. Az átadás-átvétel során még csak rövid tájékoztatást sem kaptak róla Csőzikék,  a pályázatról csak a hiánypótlást követően szereztek tudomást. Akkor a rendelkezésre álló mindössze 9 naptári nap természetesen már nem volt elegendő a többhónapos lemaradás lefaragására, így arra, hogy a tervek elkészüljenek, s az engedélyezés akár csak elinduljon.

Éppen ezért voltunk kénytelenek elfogadni a Pályázati Csoport vezetője és a főépítész munkatársa által 2019. augusztus 13-án elődömnek megküldött feljegyzés záró javaslatát, miszerint:

„Illeszkedve a Kormány bölcsődefejlesztési programjához, megalapozottan dolgozzuk ki egy új bölcsőde megépítéséhez szükséges pályázati dokumentációt és a következő évi (ez most már az az év, tehát 2020) pályázati kiírásban, már megfelelő előkészítettség mellett indítsa Önkormányzatunk egy újabb bölcsőde építését, ugyanezen a helyszínen, ugyanúgy 52 fővel, 4 csoportban.” - írja a polgármester

Vagyis nem leállították a projektet, hanem éppenséggel elkezdték!  

És innentől már nem lehet susmusolni, a tények bizony makacs dolgok, T. Mészárosék szekrényéből újabb csontváz dőlt ki, és koppant akkorát, hogy az egész hivatal beleremegett. Kíváncsiak vagyunk, milyen meglepetéseket tartogatnak még  nekünk.



Fotó: Facebok/ Csőzik László

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1415489950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása