VAD KILINCSPUCOLÁSBA KEZDETT A MÁV A KORONAVÍRUS MIATT! Ha Érdről utazik, erre számíthat
2020. február 27. írta: Smitt Róbert Író

VAD KILINCSPUCOLÁSBA KEZDETT A MÁV A KORONAVÍRUS MIATT! Ha Érdről utazik, erre számíthat

mav_dolg.jpg

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére – közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága szerda este az MTI-vel. Azt írták: A MÁV állandó kapcsolatban van a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen – általános gyakorlata szerint – naponta többször fertőtlenít, tisztíttatja a személykocsik kilincseit és fogantyúit, folyamatosan takaríttatja a mellékhelyiségeket. A tájékoztatás szerint „hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra”. A vasúttársaság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az események alakulását, megteszi az indokolt előkészületeket, és felkészíti munkavállalóit.

A jegyvizsgálóknak jelenleg is rendelkezésére áll kéztisztító- és fertőtlenítőszer. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzését is előkészítik. Hozzátették: a vasúttársaságnak egészségügyi ellenőrzési hatásköre nincs a határállomásokon, az ilyen jellegű feladatokat az egészségügyi és határrendészeti hatóságok látják el, a MÁV ehhez minden segítséget megad.

(MTI)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3215493748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása