VÉRÁTÖMLESZTÉSSEL NEM TERJED A KORONAVÍRUS! Érden is szükség van  véradókra!
2020. március 18. írta: Smitt Róbert Író

VÉRÁTÖMLESZTÉSSEL NEM TERJED A KORONAVÍRUS! Érden is szükség van véradókra!

veradas_2.jpg

A járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre. Bár a véradásokon nem végeznek koronavírus-szűrést, tudni kell: a fertőzés vérátömlesztéssel nem adható tovább.

A közösségi oldalakon elterjedt információkkal ellentétben a véradásokon nem végeznek koronavírus-szűrést - tájékoztatta az Országos Vérellátó Szolgálat szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, a fertőzés tehát vérátömlesztéssel nem adható tovább. A koronavírus legnagyobb veszélye, hogy a betegség miatt meghiúsul az ellátáshoz szükséges vérmennyiség levétele - tették hozzá.   

"A járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz (különösen gyermekgyógyászat, szülészet, szívsebészet, onkológia, hematológia, transzplantáció). A véradás (...) nem szüntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért továbbra is számítunk az egészséges lakosság segítségére" - hangsúlyozták.

A véradások helyszínéről és időpontjáról a www.ovsz.hu és www.veradas.hu weboldalakon lehet tájékozódni.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr515532920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása