KEMÉNY ELŐREJELZÉS A KORMÁNYTÓL: Több százezres munkanélküliséget jeleznek előre
2020. március 19. írta: BoldogÉ

KEMÉNY ELŐREJELZÉS A KORMÁNYTÓL: Több százezres munkanélküliséget jeleznek előre

fizetes_3.jpg

Ma délelőtti sajtótájékoztatóján több témát is érintett a kormányszóvivő, Gulyás Gergely.

Elmondta, hogy Magyarország Európán belül a kevésbé fertőzöttebbek közé tartozik, de tény, hogy fertőzöttek vagyunk. A szakma szerint az ismert esetekhez képest azzal érdemes számolni, hogy 10-15-szörös lehet a látencia.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ők azok, akik megfertőződtek, de nincsenek tüneteik. 

Ő is elmondta, hogy várhatóan a következő napokban ugrásszerűen meg fog nőni a fertőzések száma. Időben, korábban hoztunk intézkedéseket, mint más országok, amik gátolják a terjedést - foglalta össze az Index a sajtótájékoztatót.

Gulyás megismételte, hogy a beazonosíthatóság miatt nem közölnek területi adatokat, és arra a kérdésre, hogy nincs-e az a veszély, hogy a kistelepüléseken ezért azt hiszik, őket nem érinti a vírus, azt mondta, hogy az ország minden területén ott van már a vírus, ezt közölték korábban is, ez tudott dolog. Plusz a tájékoztatási kampány is eljut a kistelepülésekre, falvakba is, mondta.

Arról, hogy a törlesztési moratórium vonatkozik-e a már végrehajtási státuszban lévőkre, Gulyás azt mondta, erről jelenleg is egyeztet, tárgyal a kormány.

Elmondta, hogy a végrehajtások nagyon nagy részét fel fogják függeszteni.

Kérdésre válaszolva azt is mondta, a törlesztési felfüggesztés automatikus, de ha valaki továbbutalja a részletet, az jelzés arra, hogy ő folytatná a törlesztést. Nem kell tenni azért, hogy a moratórium beálljon. Bármikor abba lehet hagyni a törlesztést, hónapok múlva is.

Az, hogy év végéig tart a moratórium, nem azt jelenti, hogy a kormány év végéig szóló elhúzódással számol, hanem azt akarja, hogy ha véget ér a vírushelyzet, akkor az idei évben a fogyasztás pörgesse a gazdaságot, mondta Gulyás.

A kormány százezres munkanélküliséggel számol, ezen belül inkább az a kérdés, hogy hány százezres lesz.

A munkanélküli segélyt nem tervezik ennek ellenére emelni. 

A kormányzatban nem terveznek elbocsátásokat, a magánszférában pedig nem lenne értelme elbocsátási tilalomnak, hiszen azonnal csődbe megy egy cég, ahol nincs bevétel.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715535982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása