TÍZEZREK TILTAKOZTAK tegnap este óta Magyarországon a demokrácia totális kiiktatása ellen!
2020. március 23. írta: BoldogÉ

TÍZEZREK TILTAKOZTAK tegnap este óta Magyarországon a demokrácia totális kiiktatása ellen!

parlament-magyarorszagon.jpg

Sajnos nem kerülthetjük el a kőkemény politikai csatározást sem, itt a járvány kellős közepén.

A mai nap szeretné a kormányzat elfogadtatni azt határidő nélküli felhatalmazást, amellyel Orbán Viktornak teljhatalmat biztosít.

Tegnap este indult, és jelenleg már közel huszonháromezren írták alá a felhatalmazási törvény ellen tiltakozó online petíciót.

"Még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja azt, hogy a magyar kormány kezébe olyan felhatalmazást adjon a parlament, amivel korlátlan ideig bármilyen tárgykörben jogot alkothat! A hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt úgy, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne! Teszi ezt ahelyett, hogy pontos és közérthető információkat adna, és gondoskodna, felkészülne a várható katasztrófára, valódi nemzeti egységet teremtene a nehéz helyzetben." 

Így kezdődik az az online petíció, amit vasárnap indítottak el, és amit hétfőn reggelig már huszonkétezernél is többen írtak alá. 

A petíció megfogalmazói között van többek között Vörös Imre alkotmányjogász, volt alkotmánybíró, Lövétei István alkotmányjogász,

Lattmann Tamás, nemzetközi jogász, illetve Kaltenbach Jenő és Majtényi László volt ombudsmanok, többek között  

"A hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt úgy, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne! "

Zárásként a megfogalmazók azt írják:

"A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják. Hiszünk abban, hogy egy ilyen törvényt egyetlen magyar demokrata sem támogathat!"

Minden jóérzésű magyar polgár tiltakozására szükség van, ha egyetértesz vele, írd alá és oszd meg ismerőseiddel!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2115546706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrin Richard 2020.03.23. 09:23:39

Ezek a kormány vezetők és slepjeik nem riadnak vissza semmijen megoldástól amivel a hatalmukat megtarhatják!!
süti beállítások módosítása