90 FŐS KORONAVÍRUS KARANTÉN ÉRDEN! Az irgalmasok idősotthonában pozitív mintát leltek
2020. március 30. írta: BoldogÉ

90 FŐS KORONAVÍRUS KARANTÉN ÉRDEN! Az irgalmasok idősotthonában pozitív mintát leltek

idosekotthona-erd-szentjozsef-24-hu.jpg

Jó ide kijárási tilalom van abban az érdi intézményben, ahol most a koronavírus eddigi magyarországi történetében a legnagyobb karantént rendelték el - tudósított a 24.hu.

Most összesen 90 embert helyeztek egyszerre karanténba, az intézkedés ráadásul a legveszélyeztetettebb korosztályt érinti. A lap úgy tudja, hogy pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését.

Kiderült, hogy az egyik idős bentlakó igazoltan vírusos lett. Rajta egy hete végezték el a tesztet, amely pozitív eredményt hozott, a bent lakók azonban a lappangási időszakban szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, ezért feltételezhető, hogy időközben ők is megfertőződtek.

A járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját, az ott dolgozóknak pedig előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben. A lakók evőeszközeit, textíliáit is szigorúan elkülönítve kell kezelniük.

Csőzik László, Érd polgármestere a 24.hu-nak azt mondta, tudomása van az irgalmasrendi otthonban elrendelt intézkedésről, Katona Ildikó járási tiszti főorvos az önkormányzatot is értesítette a karantén elrendeléséről. Csőzik közölte azt is, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében az önkormányzati fenntartásában álló szociális gondozási központ idősotthonában már korábban elrendelte: a veszélyhelyzet idejére az ott dolgozó munkatársaknak is be kell költözniük az intézménybe.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2215573018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása