KÖZÖSEN MENTHETITEK MEG AZ ÉRDIEKET! Ha nem tudsz varrni, segítsd őket anyaggal
2020. március 31. írta: BoldogÉ

KÖZÖSEN MENTHETITEK MEG AZ ÉRDIEKET! Ha nem tudsz varrni, segítsd őket anyaggal

szajmaszk-csoziklaszlofb.png

Példaértékű karitatív együttműködéshez kérik az érdiek segítségét!

Egy hölgy, Nagy Tünde kezdeményezte körülbelül 5-6 napja, hogy mások példáját követve ők is elkezdjenek önkéntesen maszkokat varrni, mivel környezetükben sok mindenkinek szüksége volt rá, és maszkot venni nagyon nehéz és drága dolog jelen pillanatban.

Kis csapatuk pár nap alatt 11 főre bővült, akik főleg önkéntes nyugdíjasok, kisbabás hölgyek és olyanok, akik munka után szívesen varrnak. A szállítást is ők maguk végzik teljesen önkéntesen. Saját anyagból és adományokból dolgoztak eddig, az elkészült maszkokat olyan helyre vitték, ahol a legnagyobb szükség van rá: idősek otthona, hajléktalanszálló, körzeti védőnő vagy éppen háziorvosi rendelő, de magánembereknek is varrtak már, és szívesen segítenek bárkinek. 

Az igény hatalmas, és mindent térítésmentesen végeznek, tehát a maszkokért nem fogadnak el semmilyen összeget. 

Ezért fordultak a polgármesterhez és a nyilvánossághoz, hogy segítséget kérjenek, az alapanyag utánpótlás megoldása egyre nehezebb.

Nem igazán anyagi támogatást kértek, hanem mindenkit arra kérnek, hogy támogassa őket alapanyaggal. A maszkhoz vászonra (vászonlepedője szinte mindenkinek van otthon biztosan), a kötözőhöz gumira (kalapgumira vagy babapertlire), a varráshoz cérnára és varrógéptűre lenne szükségünk, bármelyikkel tudsz segíteni kérlek juttasd el hozzájuk.

Tündéék remélik sokaknak kedvet is csinálnak a varráshoz, mert természetesen lehetőség van arra is, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk varrni, hogy így segítsenek közösen, ebben a nehéz helyzetben.

Ha már úgyis otthon maradunk, védjük meg együtt Érd lakóit!

Ahol tudtok jelentkezni:

Nagy Tünde:  https://www.facebook.com/tunde.nagy.7393

Nagy Marianna: https://www.facebook.com/marianna.nagy.5494

Alapanyagot, egyelőre a Szociális Gondozó Központ Érd, Bajcsy Zsilinszky út 206. (Parkvárosi régi közösségi ház.) épületében tudnak részükre leadni 13:00 – 16:00 között, vagy Facebookon keressék a hölgyeket!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6615577526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása