AMI ELŐSZÖR KELLETT VOLNA ! Gőzerővel épül az Érd–Érd alsó összekötővágány
2020. április 27. írta: BoldogÉ

AMI ELŐSZÖR KELLETT VOLNA ! Gőzerővel épül az Érd–Érd alsó összekötővágány

vasutimunkagep-erdnel-iho-hu-vorosattila.jpg

Habár a 40a és a 30a vonalakat összekötő, 1350 méter hosszú sínpár még nincs bekötve az utóbbi vonalba, a leendő váltókig már lefektették a síneket - számolt be az IHO.

A felsővezeték-rendszerből egyelőre a tartóoszlopok állnak, vélhetően a közeljövőben kifeszül a drót is az új pálya fölött. Bár a 30a vonalba még nincs bekötve az Érd állomásról leereszkedő 40a–30a összekötővágány, egészen a leendő váltókig már a sín is le van fektetve, azon pedig önjáró munkagépek dolgoznak, a napokban a zúzott kő nagy részét a pályára szórták. A leendő felsővezeték-rendszerből egyelőre a tartóoszlopok állnak, vélhetően a közeli jövőben kifeszül a drót is az új pálya fölött.

A 8,6 milliárd forintos beruházást a V-Híd Építő Zrt. és az R-Kord Kft. alkotta VR 3040 Konzorcium valósítja meg. A rövidke szakaszt ideális esetben már jóval hamarabb meg kellett volna építeni, így a 40a vonal felújítása során a főváros és a Dunai Finomító, valamint a dunaújvárosi vasmű között közlekedő tehervonatok egy részének 2018-ban nem kellett volna Székesfehérvár felé kerülni. Plusz az elővárosi személyvonatoknak sem lett volna szükséges Z-alakban haladni az Érd–Tárnok–Érd felső viszonylatban, jelentős menetidő-növekedés mellett.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9015643974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása