CSENDESEDIK ÉRD KÖRNYÉKÉN A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY? Alig van új fertőzött
2020. április 30. írta: BoldogÉ

CSENDESEDIK ÉRD KÖRNYÉKÉN A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY? Alig van új fertőzött

terkep0429-koronavirus_1.jpg

Tegnap megint találtak jónéhány új fertőzöttet nálunk, amint az a megyei bontású fertőzöttségi térképről kiderül. 

A tegnapi 368 koronavírusos beteggel szemben ma reggelre 375 fertőzöttet regisztráltak Pest megyében, vagyis mára csak 7 új beteget azonosítottak. Budapesten a tegnapi 42-vel szemben 21 új beteget regisztráltak mára virradóra. 

Ma reggelre országosan 2775 a hivatalosan kimutatott betegek száma, vagyis 48 új beteget tettek bele a hivatalos statisztikába, 45-en távoztak gyógyultan, vagyis közel ugyanannyi az új megbetegedések száma, mint a gyógyultaké. A tesztek alacsony száma ellenére A térkép a fertőzöttek számát változatlanul megyékre lebontva mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van. 

A környező megyék közül Komárom-Esztergom (101) megyében elég kritikus a heylzet, most itt találtak arányosan a legtöbb új fertőzöttet. Fejér és Pest megyében a fertőzöttek számát tekintve ugyan lényegesen magasabb a kimutatott pozitív esetek száma, mint ott, de lakosságarányosan ők vannak az egyik legrosszabb helyzetben, ráadásul a tatabányai kórházat tegnap egy időre bezárták.

Eddig, a közölt adatok alapján a legtöbb fertőzött, továbbra is Budapesten (1368) illetve Pest megyében (375) van. A súlyos helyzetben lévő, vidéki listavezető Fejér megyében (271), most szerencsére csak 2 személynél mutattak ki újonnan fertőzöttséget. Vidéken, a központi régión kívül a második legtöbb, kimutatott fertőzött most Zala (103) megyében van. 

A legkevesebben Vas (14) és Békés (15) megyében fertőződtek meg koronavírussal a központi statisztikák szerint, a számuk ott gyakorlatilag nem változott.

A  tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen a tesztelések száma érdemben nem változott.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5315649680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása