8 HALOTT MA REGGELRE! A járvány vége! Érden és környékén is alig van új fertőzött
2020. május 26. írta: BoldogÉ

8 HALOTT MA REGGELRE! A járvány vége! Érden és környékén is alig van új fertőzött

aktualis_adatok-covid-3771esterkeppel.jpg

Magyarországon mára virradóra újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma, 1836-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

terkep0526-koronavirus.jpg

Ma reggel folytatódott országosan az új megfertőződések ütemének csökkenése, amely szerint a hivatalos adatok alapján Pest megyében 4 új fertőzöttet találtak, így a tegnapi 527 koronavírusos beteggel szemben ma reggelre 531 fertőzöttet regisztráltak. 

Országosan ma reggelre 3756 a hivatalosan kimutatott betegek száma, vagyis 15 új beteget regisztráltak és összesen 125-en mentek haza gyógyultan. 

A szomszédos megyék közül Veszprém (65) megyében egyetlen új fertőzöttet regisztráltak, a vidéki éllovas, elég rossz statisztikával rendelkező Fejér megyében egyetlen új fertőzöttet sem találtak.

A fertőzöttek számát tekintve az éllovas Budapesten (1789 - 4 új) illetve Pest megyében (531) van a legtöbb regisztrált fertőzött. A vidéki listavezető Fejér megye (368), a központi régión kívül a második legtöbb, kimutatott fertőzött Zala (247) megyében van, ahol tegnap sem mutattak ki új esetet. 

A legkevesebb fertőzött Vas (17), illetve Békés (11) megyékben került regisztrálásra, itt nem találtak napok óta új beteget.

A kormány várhatóan a mai napon az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. Az országos tisztifőorvos pedig tegnap hangsúlyozta ki, hogy a járvány a lecsengő szakaszában van.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115717368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása