ÖT TÜNETMENTES FERTŐZÖTT ÓVODAI DOLGOZÓ BUDAÖRSÖN! Az újranyitás előtt teszteltek
2020. május 26. írta: Smitt Róbert Író

ÖT TÜNETMENTES FERTŐZÖTT ÓVODAI DOLGOZÓ BUDAÖRSÖN! Az újranyitás előtt teszteltek

covid_poz.jpg

Tegnaptól Budaörsön is a normál rend szerint üzemelnek a bölcsődék, óvodák, ám az újraindítás előtt a városvezetés minden alkalmazottal elvégeztette a koronavírus-tesztet, mely 215 mintavételből öt tünetmentes dolgozónál mutatott pozitivitást. 

A munkatársak két hétig karanténban lesznek, s csak akkor állhatnak munkába, ha a megismételt teszt negatív eredményt hoz. Az intézmények helyiségeit, felszereléseit, játékait alaposan fertőtlenítették. Budaörs polgármestere megjegyezte, az elmúlt hét végéig 119 esetben rendeltek el hatósági járványügyi felügyeletet Budaörsön, ahol jelenleg 21-en vannak házi karanténban. Az Egészségügyi Központ udvarán lévő tesztállomáson múlt héten összesen 108 tesztet végeztek. Arra kérik a szülőket, aki szeretné bölcsődébe, óvodába vinni gyermekét, az a megelőző munkanap reggel 9 óráig jelezze szándékát az intézményben.

A városvezető emlékeztetett, június 16-tól ismét lehet napközis és ottalvós táborokat rendezni, az iskolákkal kapcsolatban már van némi bizonytalanság. A polgármester kifogásolja, hogy a péntek éjjel megjelent kormányrendelet szerint június 15-ig folytatódhat a digitális oktatás, közben az iskolákban is felügyeletet kell biztosítani a tanulóknak, ahol akár kiscsoportos felzárkóztató foglalkozás is tartható.

 „A héten Budapest és több város – köztük Budaörs is – nyílt levélben fordult a kormányhoz. Ebben, többek között leszögezik, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakasza és a járvány nyomában érkező gazdasági és szociális válság kezelése csak a kormány és az önkormányzatok közös feladat- és tehermegosztásával lehet sikeres” – olvasható a posztban, ahol a városvezető arra kéri a kormányt, az önkormányzati szövetségekkel való egyeztetések lefolytatása nélkül ne hozzon döntéseket önkormányzatokat érintő kérdésekben, ne vonjanak el további forrásokat, a korábban elvont forrásokat pedig a veszélyhelyzet elmúltával, egyeztetett ütemezéssel fizessék vissza és számoljanak el a védekezésre költött közpénzekkel.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3615717472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása