BELÉP VÉGRE A 21. SZÁZADBA, AZ ÉRDI ÉKFI? Somogyi Tamás új igazgatóként nekilát
2020. május 30. írta: BoldogÉ

BELÉP VÉGRE A 21. SZÁZADBA, AZ ÉRDI ÉKFI? Somogyi Tamás új igazgatóként nekilát

somogyitamas.jpg

A napokban, az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény élén változás történt, Mészáros Mihály intézményvezetőt Csőzik polgármester leváltotta és helyére megbízott vezetőként Somogyi Tamást nevezte ki.

A mandátuma egyelőre addig szól, amíg a cég vezetői pozíciójára a tervezett pályázatot kiírják és kiválasztják a megfelelő személyt. Röviden a váltásról és a cég új, ideiglenes vezetőjéről, írásban kérdeztük őt.

Az ÉKFI élén a váltás egy hete, május 22-én pénteken történt, amikor Csőzik László polgármester bejelentette döntését, és ez alapján megtörtént az átadás-átvétel a cég élén.

Somogyi Tamás megbízásának időtartama addig terjed, amíg a végleges vezető kiválasztásra kerül, amelyet egy nyilvános pályázat alapján fognak megtenni. A saját, esetleges pályázatáról annyit mondott, hogy ez függ attól is, hogy milyen tapasztalatokat szerez az átmeneti megbízás alatt.

Somogyi Tamásnak eddigi pályafutása során munkahelyeinek 90%-a multinacionális nagyvállalatok voltak. Vezette a svéd tulajdonú Securitas Rt-t, melyet később az amerikai Brinks vásárolt meg. Egy ideig dolgozott az MVM csoportnál, majd pedig hosszabb ideig vezető volt az E.ON Hungária csoportnál. 

Szakértőként jelen volt az országos médiában is szereplő gödöllői Zöld Híd „rendberakásánál” is. 

Azt mondta, hogy ha tippelnie kellene, akkor a versenyszférában szerzett vezetői tapasztalata illetve az ügyfélközpontú szemlélete számított, mielőtt felkérték a feladatra.

Néhány nap után, amennyi időt töltött az ÉKFI-nél, nehéz lenne bármilyen szempontból felelős véleményt mondani. Ami első ránézésre látszik, hogy szervezetlen, nem kellően átlátható és nagyon sok az elégedetlen ügyfél, a hibás vagy elkésett teljesítés mind az érdi hivataltól érkező megrendelések, mind lakossági feladatok tekintetében. Ebben komoly előrelépési lehetőségek vannak, talán nem is túl hosszú idő alatt.

Arra, hogy mit tart a legfontosabbnak, röviden így foglalta össze:

Mindenekelőtt transzparens, átlátható működést szeretne, méghozzá gyorsan. A tulajdonos önkormányzatnak és ezen keresztül az érdi lakosságnak látnia kell, mire fordítják a kapott forrásokat, illetve a vállalkozási tevékenység során befolyt pénzeket.

Második, hogy az ÉKFI-nek egy 21. századi normáknak megfelelő szolgáltató szervezetté kell válnia. Most úgy tűnik, hogy jelen állapotában a szervezet tökéletesen megfelel az átlagemberek fejében a hivatalokról, az állami/önkormányzati cégekről alkotott képnek, ezt kell átformálni olyanná, mintha egy igazi, az ügyfelek elégedettségéért nap mint nap versengő piaci vállalkozás lenne.

Nem utolsó szempontból pedig, a hatékonyság: a milliónyi papír gyártása helyett kívánatos lenne egy korszerű és nem utolsó sorban környezetbarát vállalatirányítási rendszer bevezetése, mely azon túl, hogy rengeteg pénzt és időt takarít meg, nagyban hozzájárul az átláthatósághoz, kontrolling funkciók révén pedig a szervezet hatékonyságát növeli. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9315730010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása