HA ERŐSZAKOS A GYEREK, UGRIK A CSALÁDI PÓTLÉK! Egy évre megvonhatják tőlük
2020. május 30. írta: BoldogÉ

HA ERŐSZAKOS A GYEREK, UGRIK A CSALÁDI PÓTLÉK! Egy évre megvonhatják tőlük

orban-horvathlaszlo-24-hu.jpg

Többek között erről beszélt Horváth László miniszterelnöki megbízott az M1-en tegnap este.

A köztévén a politikus elmondta, hogy szerintük az erőszak gyökere nem az iskolában van, hanem a családban, illetve abban a társadalmi környezetben, ahol az erőszakos gyerek él. Ott tanulja meg azt a viselkedési mintákat, amelyből aztán az iskolában problémák származnak. 

Azt mondta, hogy a parlament előtt lévő jogszabályban javasolni fogják, hogy amelyik gyereket elítélik iskolai erőszak miatt, annak családjától vonják meg a családi pótlékot egy évre.

„Az erőszakot ki kell vezetni az iskolából, mert ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet” – mondta Horváth az M1-en. A miniszterelnöki megbízott szerint ezért döntöttek úgy, hogy létrehozzák az iskolaőrséget és leszállítják 12 évre a büntethetőség korhatárát. Tervek szerint előbbit a jövő tanévtől vezetik be, tagjai a rendőrség állományában lesznek. 

Úgy gondolják, hogy az iskolaőrség kellő visszatartó bír majd, illetve ezzel lehet az iskolában lévők biztonságát lehet garantálni.

fotó: politikus Facebbok oldala

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9615729818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása