Müller Cecília jogellenes árulta el az érdi halottak számát? A helyi hivatal vezetője szerint
2020. június 04. írta: BoldogÉ

Müller Cecília jogellenes árulta el az érdi halottak számát? A helyi hivatal vezetője szerint

  • mullercecilia-sargakabat.jpeg

Az érdi járás tisztifőorvosa szerint jogosulatlan adatkezelésnek minősülne, ha kiadná az érdi koronavírusos halottak számát. 

Az országos tisztifőorvos viszont közölte az érdi polgármesterrel ezeket az adatokat – derül ki az Átlátszó cikkéből. Ez azért érdekes, mert az érdi ellenzék pont a tájékoztatás hiányát kérte Csőzik polgármesteren számon.

“Jogellenes adatkezelést, jogalap nélküli adattovábbítást valósítana meg”, ha – kérésére – közölnék Érd polgármesterével a koronavírus-fertőzés miatt meghalt városlakók számát – ezt Katona Ildikó járási tisztifőorvos írta levélben Csőzik Lászlónak május 27-én.

A járási hivatal jogértelmezéséből kiindulva az országos tisztifőorvos, Müller Cecília jogellenes adatkezelést követett el, hiszen egy nappal korábban, május 26-án eleget tett Csőzik László kérésének, és írásban közölte: május 24-ig Érden hatan haltak meg. 

A helyzet bizarr jellegét fokozta Müller Cecília megjegyzése a levélben, amely szerint kivételes alkalom, hogy válaszolt egy ilyen adatigénylésre. “Az egyes települések, területek vonatkozásában rendszeres adatlekérdezést nem áll módunkban biztosítani, ilyen jellegű esetleges együttműködés kialakítása érdekében javasolt a helyi népegészségügyi hatósággal felvenni a kapcsolatot”.

Vagyis az újabb, későbbi adatigényléssel tessék a kormány- vagy a járási hivatalhoz fordulni. Ez a járási hivatal és annak tisztifőorvosa volt az, aki Müller Cecília levelének megírása utáni másnapon megtagadta az adatok kiadását Csőziknek. Ezzel a kör bezárult.

Az egész cikket, amelyet Kiss Zoltán jegyez, ITT elolvashatják!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4115740430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása