BRUTÁLIS HIBA MIATT ZÁRJÁK LE AZ M0-S HIDAT! Alig adták át a forgalomnak
2020. június 07. írta: BoldogÉ

BRUTÁLIS HIBA MIATT ZÁRJÁK LE AZ M0-S HIDAT! Alig adták át a forgalomnak

harosihidlezaras-rtlhirado.jpg

Nemrég végeztek  a felújításával, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján. 

Az RTL-Híradó járt utána, hogy mi történhetett. Ezt azzal próbálják magyarázni a NIF, nemzeti infrastruktúrafejlesztőnél, hogy újra fel kell mérni a híd állapotát, azt azonban nem árulták el, hogy miért. Közleményükben próbáltak magyarázkodni:

“Az M0 autóút déli szektorának folyamatban lévő felújításához kapcsolódó műszaki ellenőrzés nyomán az M1 autópálya felé vezető oldal Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídján további átfogó vizsgálat vált szükségessé. A híd állapotának alapos felmérése érdekében újabb független mérnöki vizsgálat indul a közeljövőben.”

“A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az előkészületek előre haladásával rendszeres tájékoztatást ad a szakértők kiválasztásáról, a vizsgálat megkezdéséről, befejezésének várható idejéről. Az eredmények ismeretében válik megítélhetővé, hogy szükséges-e az eddig elvégzetteken kívül bármiféle beavatkozás, és ha igen, az milyen műszaki tartalommal és ütemezésben valósulhat meg.”

A stáb szerette volna megkérdezni ez pontosan micsoda, de a cégnél azt mondták hétfőig pontosabb válasszal nem tudnak szolgálni.

Az RTL Híradó megkérdezte Andó Gergely szakújságírót, aki szerint egy felújított hídon is előfordulhatnak hibák, amelyek csak a forgalomba helyezés után derülnek ki. Véleménye szerint azonban az a tény, hogy lezárják a hidat, szerinte rendkívül súlyos problémára utal.

Előfordulhatnak karbantartási, vagy az eddigi felújítási technológia megválasztását megkérdőjelező problémák is. Az szerinte sokat mondó, hogy a jelenlegi állapot nem garantálja, hogy az elkövetkező 30 évben biztonságban lehessen a hidat használni.

Véleménye szerint hónapokra le lesz zárva a híd.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115752674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

to:rppapa 2020.06.07. 19:09:02

Az édes jó anyjukat! Nem elég, hogy mindent többszörös áron csinálnak, nem elég, hogy mindenhol tetű lassúsággal dolgoznak, még így sem tudják elfogadható(!) minőségben megcsinálni. Mert amit még ezek sem vesznek át, az tényleg totál sz@r lehet!
Felelős persze soha nincs, semmiért :(

Blackyi1 2020.06.08. 08:00:23

Ami vicc!!
Az M0! Budáról Csepel felé, a felhajtót... Már több mint 1hónapja "csinálják"!!!
Ha oda viszek 4embert.. kézzi munkával - beton keverővel - hegesztővel is készen lenne már!!! És napi 50ezret fizetnék fejenként...
És még így is olcsóbb lenne!!!

Shroomer 2020.07.14. 23:08:14

Itt valami gebasz van, de hallgatnak róla...
süti beállítások módosítása