3 ÉV - 921 MILLIÓ: ÖNÖK, ÉRDIEK FIZETTÉK! A kézilabda legdurvább lehúzása helyben
2020. június 15. írta: BoldogÉ

3 ÉV - 921 MILLIÓ: ÖNÖK, ÉRDIEK FIZETTÉK! A kézilabda legdurvább lehúzása helyben

penzkupac-nyuuz-hu.jpg

Ha kézilabda, akkor sajnos arról szóltak a híradások Érden az utóbbi időben, hogy rengeteg pénzt kihúztak az itt lakók, az érdi adófizetők zsebéből.

Most kaptunk egy erről szóló írást, hová is folytak nagytételben az Önök százmilliói. Lehetne az is a cikk címe, csak egyszerűen: Az érdi Polip.

Lássuk miről is van szó!

Röviden összefoglalva, három év, három egyforma reklámszerződés: mindösszesen 921 millió, azaz 921 000 000 Ft jó érdi adóforint. A három év pdeig: 2017, 2018 és 2019!

Azért választotta a cikk írója a 2018 évet mert sajátos helyzet állt elő: első félévben az akkor még polgármester T. Mészáros kirúgta Szántó Erzsébetet (nem mellesleg ugyanúgy tőle, egy évvel előtte, a 2017. évben még Érdi Sport Díjat kapott!) és elfogadtatta a közgyűléssel, hogy csoda menedzserét dr. Boldog Annát nevezzék ki a helyére. Nem egyszerűen de „lenyelte” a közgyűlés. 

Azt már régóta lehetett tudni, hogy a város finanszírozta akkoriban a kézilabda csapatot, csak a pontos módját nem lehetett tudni. Pedig itt volt mindenki szeme előtt, persze jól titkolták. Hogy, mit? Azt, hogy egy reklámszerződésen keresztül nyomták a lóvét a csapatnak. 

A cikk szerzője önkényesen azokat a pontokat emeli ki amelyeket normális ésszel nem lehet megmagyarázni. A többit sem, de ezeket különösen nehéz megmagyarázni:

REKLÁMSZERZŐDÉS

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata (2030 Érd, Alsó u. 1., törzsszám: 731256; statisztikai számjel: 15731254841132113, képviseletében: T. Mészáros András polgármester, mint Reklámozó (továbbiakban: Reklámozó), másrészről Érdi Sport Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 2030 Érd, Velencei út 39-41, Cg.: 13-09-133410, képviseli: Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató), mint reklámszolgáltató (továbbiakban: Reklámszolgáltató), együttesen Felek között az alábbi feltételekkel.

  1. SZERZŐDÉS TÁRGYA, IDŐTARTAMA

A Reklámszolgáltató a NŐI KÉZILABDA CSAPAT sporttevékenysége során reklámtevékenységet végez Érd MJV részére, névtámogatói feltételekkel. Szerződő Felek megállapodnak, hogy jelen reklámszerződés a kézilabda szakosztály NB I. osztályú csapatánál biztosít rekláinlehetőséget Reklámozó részére a szerződés érvényessége alatti bajnoki szezonokban.

Felek a szerződést 2018. január 01-2018. december 31. közötti időszakra kötik.

  1. FELEK KÖTELEZETTSÉGEI

Reklámszolgáltató a következő megjelenéseket biztosítja az Érd MJV, mint névtámogató számára, az alábbi nettó értékben.....A sportcsarnok elnevezésének használata (ÉRD Aréna) (35.000.000 Ft/év)

  • ez így komoly, ezt érti valaki?

– A csapat elnevezésének a támogató által kívánt használata (ÉRD) a magyar és nemzetközi versenyekben való részvételkor (40.000.000 Ft/év)

  • Ezek szerint az Érd használatáért fizettek nekik évi 40 000 000 Ft-ot?

– A Felnőtt csapat nemzetközi (EHF, KEK, BL) versenyein ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS nevének és címerének használata, így biztosítva a támogató megjelenését minél szélesebb nemzetközi körben. A 2015. évben elért EHF Kupa legjobb négyben való szereplése belépést jelentett a nemzetközi elit csapatok közé, így a névadó város híre is értékesebb, elismertebb lett, a nemzetközi indulási jog kapcsán nyújtott reklámérték az elmúlt években többszörösére nőtt. (40.000.000 Ft/év)

  • ekkor EGY(!) MÉRKŐZÉST JÁTSZOTTAK ODA-VISSZA 40 000 000 forintért.

-Nemzetközi mérkőzések élő közvetítése (Sport1) minimum 4 alkalom (10.000.000 Ft/év)

  • ugyan NEM VOLT EGYETLEN KÖZVETÍTÉS SEM, de megkapták!

– Felnőtt csapat Európán kívüli edzőtáborain, versenyein, egyéb sportrendezvényein Érd Megyei Jogú Város nevének és címerének megjelenítése, így biztosítva a támogató megjelenését minél szélesebb nemzetközi körben (pld. Dél-Koreai, négy földrészt érintő nemzetközi tornán részvétel, sportkonferencia, tervezett kölcsönösségen alapuló USA edzőtábor, tervezett Ausztrál edzőtábor, tervezett Ázsiai edzőtábor) (30.000.000 Ft/év)

  • egészen véletlenül, ILYEN SEM VOLT!

– A névtámogatói teljes csomag nettó értéke 307.000.000 Ft/év!!

És milyen volt a TELJESÍTÉS?

A szerződés teljesítettnek tekintendő, ha a Reklámszolgáltató jelen szerződésben rögzített kötelezettségeit határidőre teljesítette és Reklámozó részéről semmilyen jogos kifogás nem merült fel.

A fenti szolgáltatás működésszerű teljesítését Reklámszolgáltató a Reklámozó által kiállított, a Felek által aláírt Teljesítésigazolással igazolja, mely a reklámszolgáltatásról kiállított számla melléklete. 

A teljesítésigazolásra Reklámozó részéről dr. BÁCS ISTVÁN alpolgármester jogosult.

Ha a fentieket megnézzük, akkor ide kellett egy jogász is (dr. Csupor Endre), egy pénzügyi vezető (Péterfi Krisztina), egy jegyző (dr. Mecséri Erzsébet), a két ügyvezető( Szántó Erzsébet és dr. Boldog Anna) és nem utolsó sorban T. Mészáros András volt polgármester!

Ebből is látszik, hogy sok felelőse van ennek a kusza ügynek de vitathatatlan a két ügyvezető asszony és dr. BÁCS ISTVÁN FELELŐSSÉGE.

(az írás Baller Lászlótól származik) 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8215810744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása