LECSAPNAK AZ UNOKÁZÓS CSALÓKRA  A ZSARUK ÉRDEN IS! Pest megyében “Bontsa a vonalat”
2020. július 06. írta: Smitt Róbert Író

LECSAPNAK AZ UNOKÁZÓS CSALÓKRA A ZSARUK ÉRDEN IS! Pest megyében “Bontsa a vonalat”

unokazos_1.jpg

"Bontsa a vonalat!" címmel indított kampányt hétfőn a rendőrség Pest megyében az úgynevezett unokázós csalások kivédésére.

 A rendőrkapitányságon az idősebb korosztály képviselőinek és a sajtónak tartott tájékoztatón Latorovszky Gábor elmondta: a megye 13 rendőrkapitányságán indult el hétfőn egyszerre a "Bontsa a vonalat!" prevenciós kampány. Felidézte, hogy ennél a bűncselekménynél ismeretlenek hívnak fel időseket, és unokájukra vagy más szerettükre hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni tőlük. A most induló program célja, hogy az információk átadásával, figyelemfelhívással megakadályozzák az áldozattá válást.

Az országban akár több száz ilyen telefonhívás is indulhat naponta. Az elkövetők általában este, az unokára hivatkozva hívják fel az időseket, és már-már síró hangon kérik a nagymama segítségét. "Az elkövetők felkészültek, határozottak és minden hájjal megkentek.  Ismeretlenek hívása esetén bontani kell a vonalat, és hívni a 112-es segélyhívó számot. Beszélt arról is, hogy nem a telefonkönyv a csalók egyetlen forrása, a közösségi oldalakról, beszélgetésekből is szereznek információkat.

A "Bontsa a vonalat!" speciális, intenzív bűnmegelőzési program során a rendőrség munkatársai személyesen is megkeresik az időseket, tanácsokkal, tájékoztatással, de például olyan szórólapokkal is, amelyek a telefon mellé állítva emlékeztetik őket a veszélyre.

(mti)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6115984800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása