JÖN! SZEMÉLYIVEL FIZETHETSZ AZ ÉRDI ÜZLETEKBEN IS! Új rendelkezés lépett életbe
2020. július 07. írta: BoldogÉ

JÖN! SZEMÉLYIVEL FIZETHETSZ AZ ÉRDI ÜZLETEKBEN IS! Új rendelkezés lépett életbe

e-szemelyi_1.jpg

Tegnap hirdették ki a Magyar Közlönyben azt a belügyminiszter által jegyzett rendeletet, amely lehetővé teszi ezt.

Az állandó személyazonosító igazolványon tárolt adatok segítségével új módon is használhatjuk igazolványunkat. Legújabb rendelkezésként a személyi igazolványban lévő információkat pénzforgalmi szolgáltatáshoz ügyfél-hitelesítésre is használhatjuk majd.

A mostani BM-rendeletet újabbak fogják követni, ha a kormány elfogadja a bankok javaslatait. Ezek egyebek mellett összekapcsolhatnak olyan állami rendszereket a banki rendszerekkel, mint az Ügyfélkapu, a NAV vagy a földhivatal adatbázisai, hogy az ügyfelek otthonról intézhessék el kényelmesen a hiteligénylést vagy más banki ügyeket.

A bankosok szerint fontos lenne az, hogy a digitalizált ügyintézési kapukat összekapcsolják, ne beszkennelt pecsétes papírokkal rohangáljanak az ügyfelek az egyik digitális ügyintézési helyről a másikra. (napi.hu)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1115987222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása