KORONAVÍRUS ÚJRATÖLTVE: Érden is járványügyi protokollt kapnak az iskolák
2020. augusztus 11. írta: Smitt Róbert Író

KORONAVÍRUS ÚJRATÖLTVE: Érden is járványügyi protokollt kapnak az iskolák

iskolas_kez.jpg

Részletes járványügyi intézkedési protokollt készít Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolák számára, amelyet hamarosan eljuttatnak az intézményekhez – közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium. A kormány hagyományos iskolakezdésre készül, de ha szükséges, az operatív törzzsel egyeztetve további intézkedéseket fog majd hozni.

A tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatait széleskörű szakmai együttműködésben elemeztük, és a tapasztalatok alapján történik a felkészülés a következő tanévre. A most zajló nemzeti konzultációban pedig arról is kikérjük az emberek véleményét, támogatják-e, hogy járvány esetén ingyenes legyen az internet az iskolás gyermeket nevelő családoknak, illetve a pedagógusoknak,tette hozzá az Emmi és kiemelte, hogy a járványhelyzethez kapcsolódó, a köznevelésre vonatkozó részletes intézkedési protokollt a záró szakmai egyeztetéseket követően juttatják majd el a köznevelési ágazat érintett szereplőihez.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke Horváth Péter azt mondta a lapnak, hogy nem lehet megismételni azt a teljes körű iskolabezárást, ami tavasszal volt, mert vélhetően a gazdaság sem fog annyira leállni és a szülőknek is egyre kevesebb a szabadságuk. Szerinte elképzelhetetlen, hogy az elsősöknél személyes kapcsolatfelvétel nélkül kezdődjön el az iskola, de a felsőbb évfolyamokon el tud képzelni egy ciklikus megoldást, amelyben helyet kap a személyes kontaktus, például egy új anyagrész megkezdésekor, utána viszont a pedagógusok kiadhatják a témához kapcsolódó feladatokat otthoni munkavégzésre-írja a 24.hu.

Horváth szerint országosan egységes szabályozás helyett arra van szükség, hogy a fertőzöttség mértékének megfelelően régiónként, fenntartónként hozzanak intézkedéseket, de még egy megyén belül is lehetnek eltérő intézkedések.

A Pedagógusok Szakszervezete elnöke, Totyik Tamás arról beszélt a Magyar Nemzetnek: nagy gond, hogy még nincs rendelet a tanév rendjéről, pedig három hét múlva kezdődik az oktatás és számos gyakorlati kérdést kell tisztázni. Például, hogy ha lesz második hullám, beengedjék-e a szülőket az iskolába vagy hogy egy 32 fős osztály esetén hogyan tartsák a másfél méteres védőtávolságot. Totyik hozzátette:

a Klebelsberg Központ költségvetésében biztosítani kell a védekezéshez szükséges eszközök forrását, és nem szabad sajnálni a pénzt a valódi digitális tananyagtartalmak fejlesztésére.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3716127496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása