ÉRDEN KÖZLEKEDNEK BRUTÁL MÓDON BRINGÁSOK? Mikor jön a biciklis jogsi?
2020. augusztus 12. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDEN KÖZLEKEDNEK BRUTÁL MÓDON BRINGÁSOK? Mikor jön a biciklis jogsi?

bicikli_1.jpg

Kíváncsiak lennék, vajon Érden is közlekednek ilyen felelőtlenül a biciklisek?

Az utóbbi években a kerékpáros közlekedés más városokban is is a figyelem középpontjába került. A sok pozitívum mellett azonban ennek árnyoldala, hogy van olyan megye, ahol 2020 augusztusáig több, mint 30 személyi sérüléssel járó kerékpáros közúti közlekedési baleset történt. A főbb baleseti okok továbbra is a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbség, illetve az irányváltoztatás szabályainak megszegése. A főbb szabálytalanságok közé tartozik, hogy a kerékpárosok jelentős része kerékpárútként használja a gyalogjárdát, amely cselekményükkel veszélyeztetik a gyalogosokat. 

Jellemző még, hogy nem szállnak le a bicikliről a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladáskor és a gyalogosok között szlalomozva, őket veszélyeztetve kerékpároznak át a gyalogátkelőhelyen.

jelentősége). A biztonságos közlekedéshez szabálykövető magatartás szükségeltetik, ezért aki a szabályokat szándékosan megszegi, az szankcióra számíthat. 

Mindazonáltal azt is gondoljuk, hogy nem szabad általánosítani vagy boszorkányüldözésbe fogni, de tény, hogy sokan nem tartják be a szabályokat, vagy éppenséggel nem ismerik a KRESZ-t a bringások közül sem.

 

Fotó: youtube

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2216133432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása