EGYELŐRE MÉG NINCS ÉRDEN: Minden kórház irányítását átveszik a katonák
2020. március 28. írta: BoldogÉ

EGYELŐRE MÉG NINCS ÉRDEN: Minden kórház irányítását átveszik a katonák

romics_laszlo_medical_institution_erd.jpg

Hétfőtől kórházparancsnokok irányítják a kórházak működését és az egészségügyi készlet védelmét - számolt be a hivatalos kormányzati oldal.

Közleményük szerint az erről szóló kormányrendeletet kihirdették a Magyar Közlönyben. Az intézkedés célja, hogy a kórházakat ilyen módon is felkészítsék a tömeges megbetegedésekkel járó jelentős többletteherre és biztosítsák a betegellátáshoz, valamint az egészségügyi dolgozók védelméhez szükséges egészségügyi eszközökkel való készletgazdálkodást.

A kórházparancsnokokat Pintér Sándor belügyminiszter javasolja és ő rendeli ki az intézményhez. A kórházparancsnokok munkáját az országos kórházfőparancsnok irányítja.

Kiemelték: a kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést. Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. 

Ezek után a kórházparancsnok lesz a főnök, hiszen a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani.

Az országos kórházfőparancsnok folyamatosan tájékoztatja a belügyminisztert a kórházi egészségügyi készletekkel kapcsolatos adatokról.

Azt a közlemény nem emelte ki, hogy jogszabály felhatalmazza a kórházparancsnokokat arra, hogy a jelenlegi vagyonőröket kidobják a kórházból, mindenféle indoklás nélkül. 

Ha így döntenek, akkor a katonákat vagy a rendőröket vezényelik ki a kórház őrzésére.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1715567320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.