SÚLYOSBODIK A PARKOLÁSI HELYZET ÉRDEN! Újabb szintet zárnak le a Stop Shopban
2020. február 26. írta: Smitt Róbert Író

SÚLYOSBODIK A PARKOLÁSI HELYZET ÉRDEN! Újabb szintet zárnak le a Stop Shopban

stopshop.jpg

Mint, ahogy más városban Érden is hatalmas gondokat okoz a kevés parkolóhely. Nemrég nagy felháborodást váltott ki, hogy az érdi Stop Shop üzemeltetője, mivel elege lett abból, hogy áruházba érkező vásárlók alig tudnak leparkolni, mert a elfoglalják  előlük a parkolóhelyeket, január 20-tól bezárta az áruház első emeleti parkolját. Hamarosan újabb szintet zár be a Stop Shop üzemeltetője, ami várhatólag tovább fogja növelni a felháborodást, de nyilván megállítja a boltok bevételének csökkenését, hiszen ez a fő oka a lépésnek. A vásárlók  nyilván örülnek a lépések ,az ingázók pedig természetesen morognak. Ahogy az már lenni szokott a Facebookon hatalmas vita kerekedett az ügyből, volt aki azt írta:

„Pont azért van, hogy az ingázók ott hagyják az autót és inkább tömegközlekedéssel menjenek tovább. Nonszensz, hogy egy ilyen indokkal lezárjanak egy teljes szintet. Nincs hely a vásárlóknak egy P+R parkolóban?"Egy másik hozzászóló viszont örült a lezárásnak: „Nagyon helyes legalább lesz hely parkolni ha kisgyerekkel megyünk vásárolni. Nem kell majd körbe körbe autókázni hogy letudjunk parkolni. -írta.

Amiben viszont mindenki egyetért, hogy a parkolás óriási gondot jelent Érden, főleg a városközpontban, hiszen egy korábbi tanulmány szerint a központban és környékén körülbelül 5000 parkolóra volna szükség, ehhez képest alig 1500 hely van. Ebből a reggeli csúcsban az áruház bezár 300 parkolót (az első és a második szintet is lezárja este 22 óra és másnap reggel 9 óra között március 2-tól), arra hivatkozva, hogy a parkoló területe magántulajdonban van. Úgy tudjuk, a városvezetés még januárban tárgyalt az üzemeltetővel, egyelőre még nem született kompromisszumos megoldás, de mindenképp folytatják a tárgyalásokat.

Reméljük, mihamarabb születik egy mindkét fél számára kedvező megoldás, de addig is Csőzikéknek el kell gondolkodnunk azon, hogyan és hová tudnak még új parkolókat építeni, mert a fenti probléma is rávilágít arra, hogy ebben az ügyben gyorsan lépni kell.

 

Fotó: erdmost.hu

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4815492744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.02.26. 15:05:26

Én támogatom, fél 10-kor nem kellett görcsölni, hogy hol álljak meg...

Aki autóval menne a központba, mérlegelje Érdligetet, Tétényligetet vagy akár Tárnokot.

De az igazi megoldás a régi buszpályaudvar dózerolása, mélygarázsosítása lenne, egyúttal igazi központi élettér lenne ott... mert ami a városházán van, az vicc.

papuska47 2021.12.16. 14:16:48

Az első emeleti parkoló őrők mérhetetlenül bunkó agresszív ,rendőrökkel fenyegető,( nem látod hogy zárva van,te vak. Huzzá innen de gyorsn mert rendőrt hivunk. ) Kár hogy nem azt választottam hogy akkor hívjunk rendört. Nem tudom a rendör mit szolt volna ha meg nézi a kocsi kamera hang és kép felvételét.Nem akartam bonyodalmat ezért inkább elmentem mert tul agresszivek voltak. Csak bosszant hogy ilyen embereket alkalmaznak.Történt mind ez 2021 dec 16. 8,30 perckor
süti beállítások módosítása