Befalazott pincéjében termesztett kábítószert az érdi férfi
2017. október 31. írta: Cseri Pali

Befalazott pincéjében termesztett kábítószert az érdi férfi

kabszer_term_nyu_hu.jpg

A Budapest Környéki Törvényszéken 2017. október 27-én, dr. Holló Anikó büntető tanácsa hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, akit jelentős mennyiségre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt a Pest Megyei Főügyészség. K. T. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklása bűntettében, ezért őt 4 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlott 2013 évben vásárolt családi házat Érden. Pontosan meg nem határozható időponttól kezdve – 2016. január 6-ig a háza alsó szintjén, a garázsban összesen 157 tő – különböző fejlettségi szintű – kannabisz növényt termesztett részben abból a célból, hogy a növényekből leszüretelt marihuanat értékesítse, kisebb részben pedig saját fogyasztás céljából. A vádlott a kannabisz növények termesztéséhez szükséges magvakat, földet, tápszereket, lámpákat és műszaki berendezési tárgyakat az interneten vásárolta meg, és a marihuána (kender) termesztéssel kapcsolatos ismereteit is az interneten szerezte. A vádlott a garázs ajtaját befalazta, az ültetvényhez a lakáson belül a padlóból kivágott résen lehetett lejutni, mely rést az ágyával leplezte. A nyomozó hatóság a vádlott házában, 2016. január 6-án tartott házkutatás során a fentiekben felsorolt kannabisz növény egyedeket lefoglalta. Ezen kívül lefoglaltak még számos a – vádlott által korábban beszerzett – kábítószer termesztéséhez, adagolásához, csomagolásához szükséges egyéb eszköz és berendezés is. A vádlott a megtermesztett kannabiszból kinyert marihuana lemérése ugyancsak a házban tartott digitális kanálmérleget használta. A vádlott az ingatlanon az árusításhoz kimért, nylontasakba porciózott marihuana adagokat is készleten tartott. A vádlottól lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket tartalmaznak.

A kannabisz növény (marihuána) és a delta-9-THC a Btk. 459. § 18. pontja alapján kábítószernek minősül. A lefoglalt 157 tő kannabisz növény egyedek száma a Btk. 461. § (3) bekezdés a) pontja alapján – az egyedszámot tekintve – meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

A bíróság a kábítószer kereskedelem tényét nem látta bizonyítottnak, ezért a vádlottat ezen vádpont alól felmentette.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész a minősítés módosításáért és súlyosításért fellebbezett.

Az ítélet nem jogerős.

(bíróság)

 

Címlapfotó: nyu.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7213119776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása