Új kosárpályák érdieknek! Majdnem, van aki csak nézheti!
2017. július 11. írta: BoldogÉ

Új kosárpályák érdieknek! Majdnem, van aki csak nézheti!

kosarpalya.png

Tegnap rendkívüli ülést tartottak városanyáink és városatyáink.

Egyik fontos napirendi pontként beterjesztésre került, hogy két iskolában, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola területén 2 db, míg a Vörösmarty Mihály Gimnázium területén 1 db kosárlabda pálya kerülne kiépítésre. A sportpályák kültéri építmények lennének szegéllyel.

Mondjuk az nem értjük, miért nem szán a KLIK ilyesmire pénzt, miért ismételten az adófizetőkhöz fordul, de ezt most tegyük félre.

A megvalósítást a RADO KSE intézi, az ő részről a Tao köntösbe bújtatott adóforintokat hozza a bizniszbe. Magáról az Egyesületről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy az Egyesületet 2008. évben alapították, azóta folyamatosan működik, elsősorban az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Kosárlabda-csapatai a Magyar Kosárlabda Szövetség OB bajnokságában versenyeznek sikeresen, több korosztályban. Az Egyesület célja, hogy – részben ún. Tao-forrásból, részben Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával – Érden kosárlabda pályákat létesítsen, és a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban is elinduljon a kosárlabda utánpótlás-nevelés.

Az elképzelések szerint az Egyesület 2017-es Tao pályázatot nyújt be a Magyar Kosárlabda Szövetséghez Tao-forrás igénybevételére.

A pályák kialakítását a RADO KSE olyan pályázat benyújtásával kívánja finanszírozni, melyből 70 % a Tao. A maradék 30 %-ot Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2017. évi költségvetéséből, a pályázatok benyújtásához szükséges előkészítő költségek soráról biztosítaná. A pályák építésének várható összköltsége bruttó 30 562 550 Ft, melyből a Tao 21 393 785 Ft-tal, míg az érdi adófizetők 9 168 765 Ft-tal járulnak hozzá.

A beruházás és a finanszírozás feltételeinek rögzítése érdekében a felek támogatási szerződést kívánnak majd kötni, mely a közpénzekkel való felelős gazdálkodást biztosítja, ezt állítják, persze szerződés most még nincs, de ez ilyen esetekben senkit sem szokott zavarni.

A megépülő pályák Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonát fogják képezni.

Felmerült, hogy a lakosság igénybe veheti-e majd a pályákat? Ezzel kapcsolatban dr. Bács István alpolgármester úgy nyilatkozott: a pályákat bárki használhatja, aki az iskola területére jogosult belépni.

A többiek majd kintről nézik.

Jó fej ez a Bács kolléga, végülis nem cél, hogy minél többen használják, még a végén elkopik.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2612657479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása