Változás a sárga csekknél jövőre
2017. július 16. írta: Cseri Pál

Változás a sárga csekknél jövőre

csekkbitport_hu.jpg

Jövőre már a nem teljes kitöltöttségű postai csekkeken is kötelező tartalmi elem lesz a QR-kód, amelyet ezidáig csak a teljesen kitöltött bizonylatoknál kellett alkalmaznia a szolgáltatóknak. A lépés tovább ösztönözheti az állami cég ügyfeleit az online fizetésre.

A postai kód feltüntetését 2015. január 1. óta tette kötelezővé a Magyar Posta Zrt. az úgynevezett teljes megszemélyesítésű sárga, illetve fehér csekkeken. 2018. január 1-től annyi változás lesz, hogy már a nem teljesen megszemélyesített nyomtatványok esetén is mód lesz elhelyezni a vonalkódokat -írja a napi.hu.

A QR-kódos befizetés használatához a befizetőnek le kell töltenie a posta iCsekk nevű alkalmazását okos telefonra, vagy tabletre. Az app le tudja olvasni a postai kódot, ezt követően online fizetésre alkalmas bankkártyával lehet átutalni a szükséges összeget. Az ügyletért a posta külön díjat nem számít fel.

Egy fizetési tranzakció során maximum 290 ezer forint összegű csekket lehet befizetni.

 

Címlapfotó: bitport.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3812667175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása