Hogyan készülhetünk, kik kapnak támogatást az iskolakezdésre Érden!
2017. augusztus 17. írta: BoldogÉ

Hogyan készülhetünk, kik kapnak támogatást az iskolakezdésre Érden!

iskolakezdes-hrportal-hu.jpg

Az augusztus az iskolára való felkészülés hónapja is, sok üzletben kedvezményes áron juthatunk füzetekhez, körzőhöz és egyéb iskolai felszerelésekhez, sorozatosak az akciók.

Mint az megtudtuk, ebben az évben előbb elkezdődött a tanszervásárlás, a szülők kicsit előbb kezdték el beszerezni a tanszereket, talán tudatosabbak vagyunk ilyen téren, vagy nem akarjuk egyszerre kifizetni azt a pár tízezer forintot, amibe a tanévkezdés kerül.

És bizony vannak olyan családok Érden, akiknek hatalmas terhet jelent a felkészülés az iskolára, és az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 42750 Ft-ot. Ők az önkormányzatnál igényelhetnek tanévkezdési támogatást. Ugyanúgy, ahogy a gyermeküket egyedül nevelő, vagy súlyosan fogyatékos vagy tartós beteg gyereket nevelő családok, akiknél ez az összeg nem haladja meg a 49875 Ft-ot.

Tanszerek és ruha vásárlására használható fel gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány, amire érdemes odafigyelni, hogy a támogatást a bölcsődés, óvodás gyerekek szülei is igényelhetik, az igénylés határideje: szeptember 30.

Ezen kívül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők 6000 Ft-os egyszeri támogatás kapnak lurkónként, ezt igénylés nélkül a posta viszi majd ki augusztus végén. Az hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű családok esetében ez az összeg 6500 Ft.

Nem kell fizetniük a bölcsődei, óvodai, általános iskolai étkezésért a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek. A bölcsődékben és az óvodákban pedig azoknak, akiknél a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó 110 225 Ft-ot.

A három- vagy többgyermekes családok illetve a tartósan beteg gyermekeknek (abban az esetben, ha nem jogosultak ingyenes étkezésre), és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesültek középiskola nappali tagozatán tanulók 50 százalékos étkezési-kedvezményt vehetnek igénybe.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1612757176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása