Elfogyott a zseton: megszüntetik az eddig is felesleges Érd Városi Sport Alapítványt
2017. szeptember 06. írta: Cseri Pál

Elfogyott a zseton: megszüntetik az eddig is felesleges Érd Városi Sport Alapítványt

erd_hupont_hu.jpg

Érden így mennek a dolgok, kivették az alapítványból egy műfüves pályára a pénzt, az eredeti cél, vagyis hogy az érdi sportéletet fejlesszék, már nem érdekel senkit, úgy sem kell az érdieknek sport meg az efféle úri huncutságok, ugye.

A város úgy döntött nem kívánja támogatni az alapítványt, a helyiek majd sportolnak úgyis, mikor a rosszul felújított utakon mennek hazafelé. És az szerintük pont elég.

Azt írják az előterjesztésben, hogy az Alapítvány kuratóriuma 2017. július 10. napján megtartott ülésén megállapította, hogy miután vagyona teljes mértékben elfogyott, a létesítő okiratában meghatározott céljainak megvalósítása lehetetlenné vált. A megszűnési ok bekövetkezte miatt a kuratórium kezdeményezi az Alapítóknál a szükséges intézkedések megtételét.

Végignézve az Alapítvánnyal kapcsolatosan fellelhető adatokat, az megállapítható, hogy ez egy értelmetlenül fenntartott, a közpénz pazarlására szolgáló példa volt.

Nem fogyott el sok, de 1-2 millió is pénz.

Az egy apróság, hogy a 2014-es beszámoló nem hozzáférhető és a 2013-as beszámolót is 2 évvel később adták be, de hát úgysem történt semmi 2014 előtt és után.

A beszámolókból kiderül, hogy sem támogatás nem érkezett különösebben, illetve kiosztottak/kifizettek pár százezer forintot, de nincs érzékelhető nyoma a működésnek.

Aztán 2014-ben egy műfüves pályázat önrésze kapcsán eszébe juthatott a városvezetőknek, hogy hoppá, van ott még néhány tízmillió elfekvő pénz, úgysem használtuk semmire, jól jön ez most.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy egyáltalán mi szükség volt erre!

 

Címlapfotó:erdhupont.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4512807510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása