Érden járt az Állami Számvevőszék az Érdi Városfejlesztésnél és komoly hiányosságokat találtak
2017. szeptember 20. írta: BoldogÉ

Érden járt az Állami Számvevőszék az Érdi Városfejlesztésnél és komoly hiányosságokat találtak

allamiszamvevoszek.jpg

Az ÁSZ lezárta az érdi városgazdálkodási társaság 2012 és 2015 közötti gazdálkodásának ellenőrzését.

Az érdi társaságnál azonban nem volt szabályszerű - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden az MTI-vel.

Érden az ellenőrzött időszakban az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. végezte a településfejlesztéssel, településrendezéssel, helyi tömegközlekedéssel, szabadidős és sportszolgáltatással kapcsolatos közfeladatokat, emellett működtette az érdi rádiót is.

A számvevőszék megállapította: a kft. a saját vagyonával megfelelően gazdálkodott. A kezelt vagyon számviteli nyilvántartása és elszámolása azonban nem volt szabályszerű, ezáltal a társaság nem biztosította a kezelt vagyon értékének megőrzését és átláthatóságát. A számviteli beszámolási kötelezettségének a társaság eleget tett, de a 2012-es, a 2014-es és a 2015-ös beszámolók tartalma nem felelt meg az előírásoknak.

A társaság vagyonkezelt eszközökkel való gazdálkodása nem volt szabályszerű, a vagyonkezelt vagyonra vonatkozó beszámolási feladatának nem tett eleget.

Az érdi önkormányzat a társaság feletti tulajdonosi joggyakorlásának kereteit a jogszabályoknak megfelelően alakította ki és gyakorolta, de a kezelésbe adott vagyonra vonatkozó ellenőrzési kötelezettségnek nem tett eleget.

Az ÁSZ a kft. ügyvezetőjének nyolc, Érd polgármesterének három javaslatot fogalmazott meg.

A számvevőszék javaslataira válaszolva az érintetteknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Az ÁSZ jelentésében az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének nyolc, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének három javaslatot fogalmazott meg, amelyre az érintetteknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük

Az Állami Számvevőszék javaslati T.Mészáros András polgármesternek:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének Kezdeményezze a felügyelőbizottságnál az ügyrend elkészítését, és annak a Társaság legfőbb szerve általi jóváhagyását a jogszabálynak megfelelően.

Intézkedjen annak érdekében, hogy a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság a jogszabályban, a vagyonrendeletben és a vagyonkezelési szerződésekben előírt, a kezelésbe adott vagyonnal való gazdálkodásra vonatkozó ellenőrzési feladatának eleget tegyen.

Intézkedjen a Társaságnál a vagyonkezeléssel kapcsolatban feltárt szabálytalanságok tekintetében a felelősség tisztázása érdekében, és szükség szerint intézkedjen a felelősség érvényesítéséről.

Ha el akar mélyedni, mit talált az ÁSZ, itt a jelentése!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9112879618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása