Milyen a rendőrök élete Érden és környékén? Tartson velünk!
2017. október 04. írta: BoldogÉ

Milyen a rendőrök élete Érden és környékén? Tartson velünk!

erdi-redorseg-police-hu.jpg

Az egyetlen megyei jogú város Pest megyében, döntően kertvárosi környezet néhány panelépülettel. Érd pörgő alvóváros, ahol zsarunak lenni szakmailag kihívást jelent.

Érd autópályák, főutak, vasútvonalak találkozópontja, területén 120 ezer lakos él, és stratégiailag kiemelt, országos jelentőségű ipari létesítmények találhatók.

– Kihívást jelent az itteni feladatellátás, a lakosságszám, a terület nagysága és más specialitások miatt is – mondja Szellák Norbert őrnagy, az Érdi Rendőrkapitányság megbízott vezetője. – Jelentős a fővárosban dolgozók aránya, akik a megfizethetőbb ingatlanárak vagy bérleti díjak miatt a közeli Érden élnek, vállalva a mindennapi ingázást. Sok otthon őrizetlenül marad hosszú órákra. A közrendvédelmi állománynak kell jól tervezett szolgálatbeosztásokkal, látható jelenléttel elejét venni a besurranásoknak, betöréseknek. Infrastrukturális adottságaink, az M0-s, M6-os, M7-es autópályák, a 6-os és 7-es főút, a vasútvonalak a közlekedési szakterülettől várnak el kiemelt intenzitású helytállást. A jelentős forgalom mellett is gondoskodnunk kell az úton lévők biztonságáról. Gyakori ellenőrzésekkel, különösen érzékeny időszakokban, például iskolakezdés idején súlyozott forgalomirányító szolgálatokkal koncentrálunk a közlekedők épségére.

Rímelve a kapitány által elmondott irányelvekre, Dorogi Viktor törzszászlós a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola előtt kezdi meg a szolgálatot.

– A vakációról visszatérő gyerekek nehezebben rázódnak vissza a hétköznapokba. A járművezetők sem kalkulálnak mindig kellő figyelemmel a hónapokig kihalt iskolák, óvodák közelében a kicsik újbóli felbukkanásával. Kollégáimmal a reggeli és kora délutáni időszakban több intézménynél a lehető legbeváltabb megoldással; forgalomirányítással dolgozunk a balesetek megelőzésén – beszélt ősz eleji penzumáról a körzeti megbízott.

Scherer Krisztián főtörzsőrmester és Jónás Zsolt törzsőrmester sebességet mérnek egy baleseti gócpontban. A játékszabályok tisztázottak, a tempó ötvenig megengedett, fölötte fizetésköteles.

– A Vadlúd utca és a Zámori út kereszteződésében szembetűnően sok baleset történik, egyértelműen a gyorshajtások miatt. Szükséges a visszaszorítás, a mai ellenőrzés során egy óra alatt egy közigazgatási bírságot és nyolc helyszíni bírságot róttunk ki – mondták a közlekedési helyszínelők.

A szabályszegéshez gavallérosan taposott gázpedál sem kell, elég a hibás szemlélet. A Velencei úton egy gyalogost ugraszt meg a zebrán egy autóvezető, az utolsó pillanatban a közeli buszöbölbe kormányozza kocsiját a gázolás elkerülése végett. Két zsaru szemtanúja volt a hajmeresztő akciónak, cselekménye vétkes mivoltát magyarázták csekkírás közben a saját igazát konokul védő asszonynak.

– Meghallgattuk, hogy negyven éve vezet, azt is, hogy az esetek többségében átengedi a kijelölt gyalogátkelőhelyen a gyalogosokat. Nem tudjuk tolerálni azt a védekezést sem, hogy nincs pénze a bírság megfizetésére – számoltak be az intézkedésről Kajáriné Bodó Enikő törzszászlós és Jakus István zászlós.

– Fokozott ellenőrzést tartunk lakossági bejelentések alapján, több aspektusból is megvizsgálunk néhány portát – magyarázta Nogula Tamás őrnagy, rendészeti osztályvezető. – Figyelünk az egyes városrészek rendezettségére is, ezért a közterület-felügyelet munkatársaival közösen illegális szemétlerakatokat, engedély nélküli gépbontásokat, utcára kitett építkezési hulladékokat, azok lerakóit kutatjuk fel. Az akció másik része körözött személyek felkutatására irányul, ez tisztán rendőri feladat, amihez további egységeket irányítunk az adott helyszínekre.

Ha kíváncsi még az érdi kapitányság munkájára, olvassa el a Zsaru Magazinban!


írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7512928497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása