JÖVŐ HÉTTŐL, péntek és szombat esténként, éjjel fél egyig járnak Kelenföldig az M4-es metrókocsik is Budapesten
2017. november 26. írta: BoldogÉ

JÖVŐ HÉTTŐL, péntek és szombat esténként, éjjel fél egyig járnak Kelenföldig az M4-es metrókocsik is Budapesten

m4metro-bkk-hu.jpg

A fővárosban az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások, és ehhez illeszkedve 2017 decemberétől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon.

A metró üzemidejének bővítésével a BKK változatlanul biztosítja az éjszakai járatok – az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – közlekedését. A metróközlekedés fejlesztésének köszönhetően sok ezer utas számára válik kényelmesebbé az éjszakai utazás Budapesten.

A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban. Ezeknek a forgalmas estéknek a közlekedési lehetőségeit fejleszti a Budapesti Közlekedési Központ 2017. december 1-től: ettől a naptól az M2-es és az M4-es metró szerelvényei minden pénteken és szombaton a megszokottnál egy órával tovább közlekednek. Ezáltal a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. A metró üzemidejének bővítésével az eddigi éjszakai közösségi közlekedés kínálata nem csökken.

címlap: bkk

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4813388851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása