Ajándék a nemzeti ünnepre: Érden is könnyebb lesz a CSOK igénylés március 15-től
2018. március 06. írta: BoldogÉ

Ajándék a nemzeti ünnepre: Érden is könnyebb lesz a CSOK igénylés március 15-től

epitkezes_paortal.jpg

A korábban ígérthez képest egy hónappal később, március 15-étől könnyít a CSOK igénylési feltételein a Kormány.

Sokkal kevesebb iratot kell benyújtani, és bővítésnél akár a teljes költségvetés is megigényelhető, továbbá még több család számára lesz elérhető.

Ezután az adásvételi szerződés megkötését követően fél évig lehet igényelni, a bankoknak pedig 30 (építés esetén 60) nap alatt kell dönteniük. Fontos változás az is, hogy meglévő lakástulajdontól függetlenül igényelhető lesz ezután a támogatás használt lakás vásárlása esetén is.

Számos feltételről, így például a fennálló házasságról, a gyermekek meglétéről, a közös háztartásban élésről, a büntetlen előéletről és a köztartozás-mentességről is elegendő lesz ezután hivatalos igazolással nyilatkozni.

Tehát CSOK banki igénylésénél egy egyszerűbb esetben akár elég lehet a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adókártya, a tb-jogviszony igazolása, az adásvételi szerződés vagy az építési napló, valamint egy nyilatkozat az egyéb körülményeikről.

A CSOK-ot a hazatérő családok is igénybe vehetik, ha külföldi tb-jogviszonyt igazolnak, és vállalják, hogy egyikük 180 napon belül magyar tb-jogviszonyt létesít.

Az otthonukat bővítők a már folyamatban lévő építési munkákra is igényelhetik a CSOK-ot, sőt akár minden költségüket fedezhetik a CSOK-ból a támogatás összegéig.

A CSOK iránti igény benyújtására az adásvételi szerződés megkötését követően két hónappal több idejük, azaz fél évük lesz a családoknak.

A banki szempontból hitelképtelen fiatalok számára jelent változást, hogy a jövőben a CSOK igényléséhez adóstársnak bevonják szüleiket vagy közeli hozzátartozóikat. A CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes hitel igénybe vételének nem lesz időbeni korlátja.

A fontos változások közé tartozik az is, hogy március 15-étől minden család kérhet CSOK-ot akkor is, ha már van ingatlantulajdona -eddig ezt csak az új lakást szerző családok tehették meg-.

Azok a családok, akik korábban már vettek fel lakáscélú támogatást, a jövőben több támogatást kaphatnak, ha újabb három gyermeket vállalnak. Ez azt jelenti, hogy az új támogatásból már nem kell levonni a már meglévő gyerekek után kapott un. "szocpolt"

portfolio.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2613718928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása