SZUPER ÉRDI SZUMÓS! Junior világbajnok lett Végh Richárd
2018. július 23. írta: BoldogÉ

SZUPER ÉRDI SZUMÓS! Junior világbajnok lett Végh Richárd

veghrichard-nvesz-hu.jpg

Aranyérmet nyert a juniorok 85 kilogrammos kategóriájában Végh Richárd a tajvani szumó-világbajnokságon.

Végh Richárd egész nap kiválóan küzdött és magabiztosan jutott el a döntőig. A döntőben Makszim Csibulnyakkal mérkőzött ám a finálé döntetlennel végződött. A megismételt mérkőzésen viszont már Végh egyértelműen jobbnak bizonyult és így világbajnok lett.

Ancsin László a Magyar Szumó Szövetség elnöke a Nemzeti Versenysport Szövetségnek nyilatkozva kiemelte, hogy igazán értékesnek számít ez a junior vb-cím:

“Végh Richárd teljesítménye fantasztikus. Ő is, és Szilágyi Erik is indult már korábban – többek között – felnőtt versenyeken is, ahol szintén letették a névjegyüket. Bízom benne, hogy Végh sikere erőt ad a többi magyar indulónak is, hiszen ne feledjük: Ázsiában egy nagyon népszerű sportágról beszélünk. Nagyon erős mezőny jött össze gyakorlatilag mindegyik súlycsoportban.”

(sportfaktor)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8014129481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása