ÁLL A BÁL A LÁNGLOVAGOKNÁL IS:  Elegük van a tűzoltóknak a rengeteg túlórából
2018. augusztus 12. írta: Cseri Pali

ÁLL A BÁL A LÁNGLOVAGOKNÁL IS: Elegük van a tűzoltóknak a rengeteg túlórából

tuzoltok_alfahir.jpg

Berágtak a tűzoltók is: ma délután közleményt adott ki az Egységes Tűzoltó Szakszervezet, amelyben azt írják, hogy a többségük nem szeretne folyamatosan túlórázni. Hozzáteszik, európai szintű bérekkel és juttatásokkal újra vonzóvá kell tenni a tűzoltó pályát.

“A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós Tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Első körben az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani.

Jelenleg egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg 160 ezer forint nettó bért keres, ami jóval a magyarországi átlagkereset alatt van. Európai szintű bérekkel, megfelelő juttatásokkal és kedvező cafeteriával újra vonzóvá kellene tenni a tűzoltó pályát. Ez megoldást jelentene az állomány megtartásához és az új belépők számának növeléséhez.

Továbbra is állítjuk, hogy Tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelményeknek nem lehet megfelelni 65 éves korig. A folyamatosan fennálló túlórák megváltásának lehetőségeként át kellene gondolni a korkedvezményes nyugdíj bevezetését” -írja közleményében az Egységes Tűzoltó Szakszervezet.

 

Fotó: alfahir.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7914176775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása