ELVIRA MAJOR MEGMARAD ÉS LÁM, HATALMAS BERUHÁZÁS ÉRDEN! Itt épít új tesztbázist és irodaközpontot az AVL
2018. október 18. írta: BoldogÉ

ELVIRA MAJOR MEGMARAD ÉS LÁM, HATALMAS BERUHÁZÁS ÉRDEN! Itt épít új tesztbázist és irodaközpontot az AVL

avl_erd_beruhazas_kepek.jpg

Érden építi fel új vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalatának hazai leányvállalata, az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary).

A beruházás a Tesco melletti területen épül, az autópályáról is látható lesz.

Az 5,7 hektáron sok millió eurós zöldmezős beruházással megvalósuló új komplexum létrehozását nem csak az osztrák tulajdonú globális autóipari vállalat hazai leányvállalatának növekedése indokolja. A vállalat ugyanis központi irodái mellett új tesztbázisát is Érden hozza létre 2020-ig. A cég elkötelezettségét a magyar piac iránt mutatja, hogy 2018-ban megduplázta hazai munkatársainak számát, és további jelentős létszámbővítést tervez.

Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL Hungary, a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata.

A vállalat 5,7 hektáros új központjának első irodaépülete 2019 végére épül fel Érden. Az új telephely kialakításának nem csupán a cég rendkívül dinamikus bővülése az oka: a cégközpont mellett tesztbázis is épül hagyományos és elektromos tesztpadokkal. A működésének hét évtizede alatt több mint 1500 szabadalmat jegyző AVL Csoport ugyanis élen jár a motor- és járműtesztelések, továbbá a különféle hajtóműrendszerek és a legmodernebb szimulációs technológiák fejlesztésében is.

Az AVL Hungary 15 éves története alatt élvonalbeli kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásláncrendszerek területén. Az AVL hazai részlegében 2010-ben még száz alatti, ma pedig már több száz munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban.

Az AVL Magyarország – a belső égésű motorok tökéletesítésén kívül – egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetkímélő elektromos és hibrid megoldásokra is.

A cég budapesti központja a jövő év végéig költözik Érdre. A tesztpadok 2020-ra lesznek üzemkészek, a rá következő évben pedig már teljes kapacitással üzemel majd a központ és a tesztbázis.

Az AVL vállalatcsoport 9.500 alkalmazottjával a járműipar technikai fejlődésének egyik meghatározó globális szereplője, 2017-es forgalma elérte az 1,55 milliárd eurót.  

Ez a beruházás is mutatja, hogy az Elvira majoron kívüli területeket is be lehet vonni értelmes beruházások céljára.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3314308207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása