VAJON MIT FEDNEK EL A LEGÚJABB GUMICSONTTAL? A Nemzet Lézer Janija betiltaná a dohányzást
2018. október 18. írta: Cseri Pali

VAJON MIT FEDNEK EL A LEGÚJABB GUMICSONTTAL? A Nemzet Lézer Janija betiltaná a dohányzást

cigi-dohanyzas-3.jpg

Lázár János nem viccel, ezt most is bebizonyította, mikor hatalmas ötlettel pörgette meg hazai média hintáját. Kicsit már szédülünk is tőle.

Lázár János kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1 után születnek Magyarországon,  ne vásárolhassanak dohányterméket. Ha kell, az Alaptörvényt is módosítják ehhez. Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen – mondta a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosa Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján.

Lázár János elmondta azt is, javasolja fogja a gépjárműben való dohányzás betiltását (úgy, ahogy a mobiltelefonálást is),  illetve az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek tiltását is, továbbá, hogy a társasházak képviselőinek több jogot kell biztosítani ahhoz, hogy a gangokon, erkélyeken se lehessen rágyújtani. Hangsúlyozta, egyeztetni kell a munkaadókkal arról, hogy azok után a munkavállalók után, akik nem mennek el az állam által biztosított szűrővizsgálatokra, több járulékot fizessenek-írja a 24.hu.

Az nem derült ki, miért választotta Lázár a 2020 január 1-et, de biztosan komolyan gondolta, vagy nem, vagy nem tudom. Inkább a nemre szavaz az ember, meg arra, hogy dobtak valami csontot az újságíróknak, akik legalább 27 műsort tudnak készíteni egy héten át, mekkora baromságot mondott a János. Biztosan lesznek még ötletei, lehet Stop Cigi! program, amelynek keretében kamerát szerelnének minden magyar háztartásba, és aki dohányzik, pénzbírságot kapna. Aztán ezt lehetne fokozni börtönbüntetéssel, aki elszív egy cigit repüljön a dutyiba, ehhez lehetne 4 milliárdból csinálni egy reklám-és plakátkampányt, és még ki is húzhatná magát, hogy az emberek egészsége a cél. Plusz a dohánycégek ellen még 10 milliárd forintért valami kampány, határ a csillagos ég. Nem azért ironizálunk ezen, mert nem támogatjuk a dohányzás visszaszorítását, épp ellenkezőleg, nagyon is fontosnak tartjuk, hogy minél kevesebben dohányozzanak az országban, csak hát valljuk be, Lázár Jánostól nem hiteles ez az egész. Pont tőle, akinek komolyan benne volt a keze, hogy nemzeti dohányboltokkal legyen tele az ország. Az már csak hab a tortán, hogy nagy százalékuk fideszes potentátok és rokonaik kezében van, ezért lettek létrehozva.

De ha már betiltás, miért nem holnaptól akarja betiltani a dohányzást? Mi örülnénk a legjobban.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5714308941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása