T.MÉSZÁROSÉK 80 MILLIÓT ADNAK AZ ÉRDI VÍZMŰNEK ADÓFORINTJAINKBÓL: közben persze védik is a Veolia mundérját
2018. október 27. írta: BoldogÉ

T.MÉSZÁROSÉK 80 MILLIÓT ADNAK AZ ÉRDI VÍZMŰNEK ADÓFORINTJAINKBÓL: közben persze védik is a Veolia mundérját

penzkupac-nyuuz-hu.jpg

Nem semmi előterjesztést fogadott el legutóbbi ülésén a képviselő testület, amit maga T. Mészáros András nyújtott be a képviselő testületnek.

Az érdi vízszolgáltató cég jelezte, hogy előzetes kalkulációk szerint az ivóvíz hatósági ára nem fedezi a költségeket, ezért dobjanak neki majd 80 millát. Ez formálisan úgy zajlik, hogy az önkormányzat náluk hagyja az elvileg fizetendő bérleti díjat, amely az érdi adófizetőket illetné.

Az ÉTV kft (érdi vízszolgáltató) a jogszabályi előírásoknak megfelelően 76.304.400 Ft + ÁFA összegben fizetne ún. használati díjat az érdieknek, melyet jogszabály ír elő. Na, most erre az összegre vetett szemet a cég, mondván kell a működéséhez.

Az előterjesztésből idézve,

“A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényben foglaltak alapján a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás fogyasztói árát a hatóság határozza meg, attól a szolgáltató nem térhet el. Az ÉTV Kft. jelezte, hogy az ivóvíz vízszolgáltatás hatóságilag kötött fogyasztói ára az előzetes kalkulációk szerint 2018. évben nem fedezi a felmerülő költségeket, ezért a társaság taggyűlése javaslatot tett arra, hogy a 2018. évi alapdíjnak megfelelő bérleti díj összeget az Önkormányzat hagyja a Társaságnál a működési költségek fedezetéül. Az intézkedés célja a Társaság likviditásának biztosítása, ezáltal a szolgáltatás folyamatosságának biztosítása. A felmerült likviditási probléma a Társaság Ügyvezetőjének elmondása szerint átmeneti jellegű, a víz- és csatornadíjak jogszabály szerinti megállapítása rendezni fogja azt.”

Az ülésen többek felvetették, hogy alapvető hiba volt a víztulajdon eladása a Veolia részére. A Veolia csupán egy pénzügyi befektető, jegyezte meg a felvetésre a polgármester.

Na már most, ehhez képest, főleg miután azt írják az előterjesztésben, hogy a likviditás átmeneti probléma, miért nincs az előterjesztésben, hogy ezt az összeget visszafizetik majd. Ráadásul működésre fogják fordítani az összeget, tehát még nem is fejlesztéseket finanszíroznak ebből.

Azt már csupán a teljesség kedvéért vetjük fel, hogy amennyiben a hatóság nem biztosít elégséges feltételeket, akkor miért nem fordul emiatt a cég például bírósághoz, hiszen az állam nem biztosít elégséges feltételeket, változtasson rajta. Ráadásul azt is hiányoljuk, mit áldoz a pénzügyi befektető az eddigi profitjából.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1214325817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása