A Honvéd Kórházban tartóztatták le az érdi halálos gázolót
2018. november 20. írta: BoldogÉ

A Honvéd Kórházban tartóztatták le az érdi halálos gázolót

bunozo-elfogas-hirtv-hu.jpg

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója tegnap elrendelte annak az érdi férfinak a letartóztatását, akit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítanak.

Az ülés helyszíne a gyanúsított mozgásképtelensége miatt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórháza volt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a bíró a következő tényállást állapította meg:

A gyanúsított november 12. napján délelőtt háromnegyed 10 körül, ittas állapotban közlekedett Érd lakott területén belül az M7-es autópálya felé, a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban. Ráadásul a gyanúsított jogosítványa 2017-ben már lejárt és az általa vezetett gépjármű nem rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással sem.

A gyanúsított észlelte a hozzá képest jobbról az úttestre lépő sértettet, aki gyalogosan szándékozott áthaladni az úttest túloldalára. Az ütközés elkerülése érdekében enyhén balra kormányozta a gépjárművét, azonban a kocsi elejével így is elütötte a sértettet, aki annak hatására az úttestre zuhant. A gyanúsított az ütközés következtében áttért az ellentétes irányú forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő tehergépkocsival.

A gyanúsított a későbbi vizsgálatok szerint alkohol és kábítószer befolyásoltság alatt állt. Az elgázolt sértett a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a baleset helyszínén életét vesztette. A teherautót vezető másik sértett a baleset következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket, a gyanúsított a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény. Tekintettel a büntetési tételre, valamint a terhelt a büntető eljárás előtt és alatt tanúsított magatartására megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene.

A gyanúsított az őrizetbevétele időpontjáig több alkalommal is megpróbálta magát kivonni a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

A Budakörnyéki Járásbíróság ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2018. december 19. napjáig.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így az nem végleges, de végrehajtható.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1914383532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása