LŐTTEK AZ ÉRDI LŐTÉRI LAKÓPARKNAK! A lakossági tiltakozás hatásos volt
2018. november 21. írta: BoldogÉ

LŐTTEK AZ ÉRDI LŐTÉRI LAKÓPARKNAK! A lakossági tiltakozás hatásos volt

erdiloter-hupont-hu.jpg

Áthúzták a városlakók a polgármester és a befektető számítását, a lakossági nyomásra az érdi közgyűlés nem fogja tárgyalni a lőtér területének átminősítését.

A hétfő esti lakossági fórumon  a városlakók nem támogatták a terület fejlesztésére vonatkozó tulajdonosi elképzeléseket.

A volt katonai lőtér fejlesztéséről volt szó azon a lakossági fórumon, amit hétfőn tartottak a Parkvárosi Közösségi Házban. A rendezvényen jelen volt T. Mészáros András polgármester, dr. Bács István alpolgármester, Fehérné Tölgyesi Ildikó főépítész, Pekár Zoltán tervező , valamint a befektető képviselője.

A volt lőtér területe 2003 óta magántulajdonban van. Jelenleg eléggé elhanyagolt állapotú, a lakossági fórumon azonban kiderült, a környéken élők, köszönik szépen nem kérnek lakóparkot.

Sok kényelmetlen kérdést kaptak a városvezetők és az építtető cég is, leginkább a környékbeli utcák forgalmának növekedésével, kapcsolatban. Felmerült  a Natura 2000-es terület megóvása illetve saját ingatlanjaik értékének esetleges csökkenése.

T.Mészáros András szerint vagy  nem fogadja el az önkormányzat a fejlesztési elképzelést és a terület továbbra is elhanyagoltan marad, vagy elfogadja, de különféle kompenzációkkal, amelyek a lakosságnak is megfelel majd.

A beruházóna , a polgármester szerint, olyan szinten nem éri meg kompenzációt nyújtani a lakóknak, mint azt azok igényelnék, így a közgyűlés nem fogja módosítani a településrendezési eszközöket.

Hozzátette azt is, nem tudják  kikényszeríteni, hogy a terület más irányú fejlesztésének irányában gondolkozzon a tulajdonos.

kép: hupont.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5114384786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása