ÉRDEN TISZTUL A KÉP: Újabb unokázós csalókat kapcsoltak le a zsaruk
2019. január 30. írta: Cseri Pali

ÉRDEN TISZTUL A KÉP: Újabb unokázós csalókat kapcsoltak le a zsaruk

csalokunoka.jpg

A Pest megyei rendőrök újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe az unokázós csalásokkal összefüggésben.

Ahogy arról korábban hírt adtunk,  a Pest megyei rendőrök összehangolt akció keretében fogtak el két férfit, akik a nyomozás adatai szerint 2019. január 23-án egy érdi időskorú sértettől vettek át több mint egy millió forint értékű külföldi valutát, amelyet előzőleg tettestársuk az úgynevezett unokázós csalás módszerével, telefonon csalt ki tőle.  

A két férfi ellen letartóztatásuk mellett folytatja a nyomozást az Érdi Rendőrkapitányság. Az unokázós csalásokkal összefüggésben tovább folytatott felderítés során a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Felderítő Osztálya munkatársai, együttműködve a Hatvani, a Gödöllői és az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival újabb gyanúsítottakat azonosítottak, elfogásukra összehangolt akciókat szerveztek.

Egy 24 éves bujáki férfit – aki a gyanú szerint 2019. januárban több alkalommal vett át Érden időskorú sértettektől kicsalt pénzt – 2019. január 25-én vettek őrizetbe az érdi rendőrök. Egy 32 éves isaszegi férfit pedig, aki a gyanú szerint 2018. november és december hónapok során, ugyancsak Érden, több alkalommal vett át időskorúaktól kicsalt pénzösszegeket, 2019. január 29-én fogtak el és vettek őrizetbe a Pest megyei rendőrök. A gyanúsítottak ezúttal is több millió forint vagyoni kárt okoztak a sértetteknek.

A 24 éves bujáki férfit időközben az illetékes bíróság letartóztatta, a 32 éves isaszegi férfi letartóztatására pedig előterjesztést tettek az érdi nyomozók.    

A gyanúsítottak ellen a további eljárást többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Érdi Rendőrkapitányság folytatja, amelynek során vizsgálják, hogy összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével az őrizetbe vett férfiak.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6514598778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása