DOLGOZZON AZ ÉRDI ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐNÉL! Akár havi 1,5 millió is leeshet!
2019. február 07. írta: BoldogÉ

DOLGOZZON AZ ÉRDI ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐNÉL! Akár havi 1,5 millió is leeshet!

aradszki.jpg

Hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznia kell, ha a helyzet úgy hozza – ezzel indokolta a hvg.hu-nak a KDNP-s érdi parlamenti képviselő Aradszki András, hogy miért kap az asszisztense a képviselői alkalmazottak között kiugró, 1,2-1,6 milliós, vagy akár 2,6 milliós fizetést. Elsőre persze a hvg-sek is lepattantak, nem válaszol a tevékenységet firtató kérdésükre a képviselő.

A kirívó bérezés miatt még saját frakciója is a fejére koppintott, azért csökkent, de még így is bődületes az összeg.  

A politikus asszisztense az októberi bérszámfejtésen alapuló adatok alapján több pénzt vihetett haza nemcsak a kormánypárti frakciók vezető beosztású munkatársainál, de az államtitkároknál, sőt még a miniszterelnöknél is. (A másik asszisztenssel sokkal mostohábban bánik, ő csak 150 ezret keres).

Január elején egy újabb, már a teljes május-november időszakot átfogó kimutatásból viszont kiderült, hogy az október-novemberben kapott 1,63 millió forint voltaképpen csökkenés volt, a titkár-asszisztens szeptemberben ugyanis 2,63 millió forintot keresett.

Hogy ezt mennyi és milyen jellegű munkával tudta elérni, azt nem sikerült egy hónappal ezelőtt a hvg.hu-nak megtudnia.

Január végén újabb kimutatást kért és kapott a lap, ebből pedig kiderült, hogy bár a politikus decemberre 382 ezer forinttal, 1,25 millió forintra csökkentette segítője fizetését, ez még mindig messze a legmagasabb bérek közé tartozik.

Aradszki Andrást ezúttal sikerült elérniük, de egy kis Sorosozáson kívül (mármint, hogy a hvg.hu is ilyen pénzből működik) annyit mondott a témáról, hogy megfelelő a munka és az egész ügylet jogszerű.

A szóban forgó „segédmunkatárs” egyébként – Aradszki András nem árulta el könnyen – a teológus-hitoktató végzettségű Eőry Zsolt, aki tagja a KDNP egyházügyi szakértői tanácsának, mellesleg a KDNP diósdi szervezetét is vezeti, a neve pedig korábbi nagy visszhangot kiváltó kijelentései miatt lehet ismerős, például amelyben beszólt egy agytumoros, eutanáziát igénylő nőnek, vagy amely szerint a homoszexuálisok deviánsok.

A lap munkatársai magától az érintettől, Eőry Zsolttól kérdezték meg, hogy miből áll a munkája.

Elmondása szerint  24 órás szolgálatban van, hétvégén, éjjel, ünnepnapon, vagy ha bármikor szükség van rá, akkor készen kell állnia. Mindent intéz, a beszéd írástól az irodavezetésig, a program egyeztetésen keresztül a tintapatron vásárlásáig terjed a tevékenysége.

Már szinte sajnáljuk lelki szemeinkkel, hiszen elmondása szerint neki is van két kisgyereke, de nincs velük és úgy nőnek föl, hogy nem tudja őket elvinni egy ünnepélyre sem.

A decemberi-januári adatok alapján a KDNP-s képviselő, valóban csökkentette asszisztense fizetését, ám az még így is kiugró maradt frakciótársaihoz képest, márpedig feltehetően a KDNP többi egyéni képviselője is sok programot szervez, ünnepekkor pedig beszédet mond, vagy avat, átad a választókerületében.

Összehasonlításként, Pest megye 1-es választókörzete mindössze hat településből áll, de például a Somogy megye 3-as körzetéből parlamentbe jutott Móring József Attilának tizenkétszer, a Baranyai megyei 3-ast képviselő Hargitai Jánosnak pedig tizenhétszer ennyi – összesen 104 (!) – település tartozik a választókerületéhez, a segítőik mégis 250-450 ezer forintból látják el a munkájukat.

címlap: Aradszki András Facebook oldala

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9814613200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása