ÉRDEN IS SOK EMBERT ÉRINTHET: Behajtják a be nem fizetett útdíjakat
2019. március 05. írta: Cseri Pali

ÉRDEN IS SOK EMBERT ÉRINTHET: Behajtják a be nem fizetett útdíjakat

autopalya-dij-europa-2019.jpg

Az Európai Unió új információmegosztási rendszert vezet be, hogy lehetővé tegye a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférjenek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz. Így azonosítani tudják azokat az autótulajdonosokat, akik nem fizették be az útdíjat - közölte az uniós tanács hétfőn. Az irányelv célja az elektronikus útdíjszedő rendszerek átjárhatóságának biztosítása az egész uniós közúthálózatra, városi és városok közötti autópályákra, fő- és mellékutakra, valamint az alagutakra vagy a hidakra, továbbá a kompokra vonatkozóan.

Emellett célja az unión belüli bárminemű útdíj fizetésének elmulasztása által érintett járművekre, és az ilyen járművek tulajdonosaira vagy üzemben tartóira vonatkozó gépjármű-nyilvántartási adatok határokon átnyúló cseréjének elősegítése. Az új szabályozás felszámolja továbbá az olyan adminisztratív akadályokat, mint például a körülményes jóváhagyási eljárások és a szabványoktól eltérő, sajátos helyi műszaki előírások - közölték.

(index)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8414668959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása