ÉRDEN IS TUDTÁK A DIÁKOK? KISZIVÁROGHATTAK A TÖRI ÉRETTSÉGI TÉTELEK: a Hivatal még nem reagált!
2019. május 08. írta: Cseri Pali

ÉRDEN IS TUDTÁK A DIÁKOK? KISZIVÁROGHATTAK A TÖRI ÉRETTSÉGI TÉTELEK: a Hivatal még nem reagált!

toriere.jpg

A középszintű történelemérettségi esszéfeladatainak témái már tegnap este kiszivárogtak - erről terjed egy fotó a Facebookon."A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszét témáját,m ások értesültek több helyről,az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50%-át ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta" - írta egyik olvasónk.

Több Eduline-olvasó jelezte, hogy egy olyan screenshot kering a különböző közösségi oldalakon, amelyen szerepelnek a mai középszintű történelemérettségi esszétémái - állításuk szerint ez a kép már tegnap este elkezdett terjedni, így voltak olyan diákok, akik már reggel 8 óra előtt tudták, hogy Szent István, a sztálini propaganda, a középkori uradalmak és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

Egy érettségiző azt írta, az osztályához tegnap este jutott el a fotó, de ő nem foglalkozott vele, azt hitte, hogy kamu. Akkor érte nagy meglepetés, amikor ma reggel meglátta a feladatsor esszétémáit – kiderült, hogy az iskolájukban mind a négy osztály látta a képet előző este.

Megkeresték az Oktatási Hivatalt, hogy érkezett-e hozzájuk ilyen bejelentés - amint válaszolnak, közöljük.

2005-ben - a kétszintű érettségi rendszer bevezetésének évében - a matekvizsga feladatsora már előző este kikerült fájlmegosztókra. A középszintű írásbeli eredményét az akkori oktatási tárca megsemmisítette: akinek a továbbtanuláshoz szüksége volt a matematikaérettségi eredményére, annak a középszintű vizsgát újra le kellett tennie. Akinek viszont nem számított a matekvizsga eredménye a továbbtanuláshoz, annak nem volt kötelező az írásbeli megismétlése, kérhette azt is, hogy a középiskola utolsó évfolyamának végén elért osztályzatát ismerjék el érettségi eredménynek.

torie.jpg

A lapnak mások is jelezték, hogy egy olyan screenshot kering a különböző közösségi oldalakon, amelyen szerepelnek a mai középszintű történelemérettségi esszétémái - állításuk szerint ez a kép már tegnap este elkezdett terjedni, így voltak olyan diákok, akik már reggel 8 óra előtt tudták, hogy Szent István, a sztálini propaganda, a középkori uradalmak és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

A hvg.hu egyik Békés megyei olvasója arról számolt be, hogy az iskolában szerda reggel már 7 óra körül kérdezgették a diákok a tanárokat, hogy tényleg a neten fellelhető esszékérdések lesznek-e a tesztben. A tanárok és a diákok is meglepve tapasztalták később, hogy valóban az előre tudott kérdések szerepeltek az idei tesztben.

(eduline)

Frissítés: Azóta az Oktatási Hivatal feljelentést tett.

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214814908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása