POFÁTLANSÁG ARADSZKI ANDRÁSÉKTÓL: Mohók az érdiek is, túl sok pénzt akarnak keresni!
2019. május 25. írta: BoldogÉ

POFÁTLANSÁG ARADSZKI ANDRÁSÉKTÓL: Mohók az érdiek is, túl sok pénzt akarnak keresni!

fizetes-hvg-hu.jpg

Szijjártó Péter miniszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi, digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén mondott beszédet.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter felszólalásában kitért arra, hogy hatalmas globális változás zajlik a világban és az új technológiák alkalmazása minden nemzetgazdaságban a siker előfeltétele. Fokozottan érvényes ez az olyan kis országokra, amelyeknek nincsenek jelentős természeti kincsei, erőforrásai, mint Magyarország.

Önkritika nélkül beszélt arról, hogy a kormányoknak hatalmas a felelőssége, hogy az oktatási rendszerüket korszerűsítsék mind a középiskolákra, mind a felsőoktatásra vonatkozón, hogy a diákok olyan képességek és tudás birtokában legyenek, amellyel versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon.

Azt találta mondani, hogy a bonyolultabb tudás révén emelkednek a munkabérek, és szerinte ez a folyamat már zajlik Magyarországon.

Ekkor tette azon a magyar munkavállalók számára elfogadhatatlan kijelentését, hogy

“A KORMÁNYOK FELADATA KORDÁBAN TARTANI A BÉREMELKEDÉST”

Egyszóval ők nem szeretnének segíteni abban, hogy Önök minél jobban keressenek. Szerinte ha Önök sokat keresnek, akkor gyengül Magyarország versenyképessége és kevésbé lesz vonzó befektetőknek.

Az ő és kormánya számára úgy tűnik a cégek adókönnyítése a legfontosabb, megjegyezte, hogy a közép-kelet-európai országok jó példával járnak elöl alacsony adóikkal.

Eltelt néhány óra, megjelent néhány cikk,

Valószínűleg érezhették a kormánypárt kommunikátorai, hogy ez nagyon gáz ez a kijelentés, ezért 8(!) órával később kiadtak egy javítását a hírnek. Valószínűleg nem függetlenül a megjelent kritikus hírektől, amely a különböző hírpotálokon megjelentek.

“Hangsúlyozta, hogy a kormányok feladata kordában tartani a munkaerőköltséget, vagyis a  munkára rakodó adóterheket kell kordában tartani, mert különben gyengül az adott ország versenyképessége és kevésbé lesz vonzó a befektetőknek.”

A legcikibb részt ezáltal módosították nagy nehezen, de láthatóan még mindig a befektető fetisizmusban szenvednek.

kép: MTI / Burger Zsolt

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2814860960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása