MÉGIS LESZ SZERDÁN TANÍTÁS EGÉSZ ÉRDEN! Elmarad a sztrájk
2019. május 27. írta: BoldogÉ

MÉGIS LESZ SZERDÁN TANÍTÁS EGÉSZ ÉRDEN! Elmarad a sztrájk

okt_finn.jpg

Szerdára sztrájkot hirdetett az egyik pedagógus szakszervezet, amit most visszavont.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arról értesítette a sztrájkra készülőket és a közvéleményt, hogy a jogszerű sztrájk lehetőségének feltételei a PDSZ-nek fel nem róható okok miatt ez idáig nem jöttek létre, ezért a 2019. május 29-re meghirdetett sztrájkfelhívást visszavonja, és arra kéri a helyi sztrájkbizottságokat, hogy függesszék fel a munkabeszüntetés megszervezését.

Korábban Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke arról beszélt: jelenleg alkotmányos jogokat is sért, hogy a tankerületek nem tárgyalnak velük a még elégséges szolgáltatásról arra hivatkozva, hogy az nem időszerű. Éppen ezért követelik a sztrájktörvény módosítását.

A PDSZ eltökélt abban, hogy minden jogi eszközzel küzdjön azért, hogy Magyarországon a közszférában is szabadon lehessen sztrájkolni, s a továbbiakban ennek a küzdelemnek a függvényében fogja meghatározni a sztrájkkal kapcsolatos lépéseit.

(via PDSZ)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1414864264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása