CSAK ÉRDEN KOPASZTJA AZ ADÓFIZETŐKET A MÉSZÁROS CSALÁD? Bemutatjuk a 30 milliárdos sportcsarnokot
2019. május 28. írta: BoldogÉ

CSAK ÉRDEN KOPASZTJA AZ ADÓFIZETŐKET A MÉSZÁROS CSALÁD? Bemutatjuk a 30 milliárdos sportcsarnokot

sportcsarnok-tb-hetmeteres-com.jpg

Érden már jó néhányszor írtunk róla, hogyan tömik meg zsebeiket a Mészáros család cégei, tekintsünk néhány kilométerrel odébb.

A “szomszédban”, Tatabányán készül egy rekorder áron épülő multifunkciós sportcsarnok közbeszerzését.

A beruházásról részletesen ebben a cikkben olvashat, 3500 fix ülőhely lesz benne illetve 2500-an szükség esetén ún. mobil lelátón foglalhatnak helyet.

A beruházásra nettó 15,2Milliárd forint (bruttó 19,3 Milliárd) összegű központi költségvetési támogatást biztosítottak az adófizetők, azaz a Önök és a mi pénzünkből a jelenlegi jogszabályok szerint, illetve úgy tudjuk van egy ígéret, hogy ezt 22 Milliárdig bruttóban feltornászhatják.

Ehhez képest mennyibe fog kerülni?

A közbeszerzési  értesítőben megjelent egy dokumentum az ajánlatok bontásáról.

A jelenlegi eljárásban három ajánlat érkezett:

  • A Mészáros Lőrincék érdekeltségébe (pontosabban a gyerekeié) tartozó FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Székhelye: 8086 Felcsút Fő utca 217) nettó 22 899 098 000Ft  bruttó 29 081 854 460Ft
  • Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. (Székhelye: 9400 Sopron Ipar Körút 13.)  nettó: 24 929 919 430Ft bruttó 31 660 997 676 Ft
  • Horváth Építőmester Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhelye: 6000 Kecskemét Csongrádi Utca 6.  nettó 24 125 318 401 bruttó 30 639 154 369 Ft

azaz KÖZEL HARMINC MILLIÁRD A LEGOLCSÓBB AJÁNLAT (!) , az is Mészáros Lőrincéké!

Csakhogy az eddig érvényes kormányhatározatnak, amely a beruházás támogatásáról szól van egy nagyon fontos pontja, amely szerint a kormány eltörölte azt az eredeti tervek szerinti intézkedést, amelyben a TELJES BERUHÁZÁS cechjének kifizetésére ígéretet tett. Magyarán szólva ha például lényegesen többe kerül majd a sportcsarnok, és valljuk be a mai magyarországi beruházási viszonyokra nem jellemző, hogy a forrásokat felülterveznék, a kormány nem vállal garanciát, hogy az egész cechet fizeti, szemben azzal az állapottal, ahonnan indultak.

De akkor ki fogja fizetni, ha elszaladnak a költségek? Csak nem a tatabányai adófizetők, akik ott élnek?

Ezt miből gondoljuk?

Itt olvashat részletesen arról, hogy a tatabányai döntéshozók mit vállaltak a lakosság kontójára, mi ebből csak egyetlen dolgot emelünk ki.

A Nemzeti Sportközpontok nem köteles a beruházás teljes körű megvalósítására, amennyiben azt a beruházási költségkeret nem teszi lehetővé, és a hiányzó pénzt az önkormányzat nem biztosítja. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy ha az építtető bármilyen okból is túllépi a keretet, odaszólhat a városnak, hogy

“fiúk, a pluszköltséget, legyen az bármennyi is, ki kell perkálnotok, különben nem olyan lesz a csarnok, amilyet az elején megbeszéltünk.”

Vagy a tatabányai városvezetők már tudnak valamit, ami nem dönti be a város költségvetését?

címlap: hetmeteres.com

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9214865576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása