ÚJ KRESZ TÁBLÁK ÉRDEN - A kormány módosította a közlekedési szabályokat
2019. július 27. írta: BoldogÉ

ÚJ KRESZ TÁBLÁK ÉRDEN - A kormány módosította a közlekedési szabályokat

rendorok-utszelenallnak.jpeg

Tábla jelzi a közlekedőknek a templomot, továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek a buszsávban is haladhatnak, így módosította a KRESZ-t a kabinet. 

A most megjelent Magyar Közlönyben hirdették ki a KRESZ-re vonatkozó szabálymódosításokat, többek között két új, barna alapszínű táblát utal a templomra, illetve más, vallásgyakorlásra alkalmas helyszínre.

templom-kresz.jpeg

A hozzátartozó kiegészítő tábla felirata utalhat a vallási közösség nevére, épületre sőt a szertartások időpontjára is.

A másik módosítás szerint pedig a nemzetközi sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei alkalmával - a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű - az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet. Ehhez a járműre matricát kell felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik.

nemzetkoziverseny-kreszmodositas.jpeg

Ugyancsak ebben a Magyar Közlönyben meg is jelent egy ilyen határozat, amely mellékletében szerepel az a matrica, amelyet az idén Budapesten megrendezendő Maccabi Európa Játékok alkalmával viselhetnek a buszsávot használó járművek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7314982814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása