MI LESZ, HA ÉRDEN OLAJAT TALÁLNAK? Mit tudnak erről T.Mészárosék, Tetlák Örs meg is kérdezi őket!
2019. augusztus 08. írta: BoldogÉ

MI LESZ, HA ÉRDEN OLAJAT TALÁLNAK? Mit tudnak erről T.Mészárosék, Tetlák Örs meg is kérdezi őket!

olajkut-24-hu.jpg

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elkövetkezendő időszakban felforgatja az érdi közbeszédet az a hír, hogy több millió hordó kőolajat találhatnak Érd és környéke alatt, amelyre húsz éves koncessziót írtak ki.

Elindult a pályázat az Érd szénhidrogén koncessziós terület kőolaj- és földgázkutatására – írta meg a G7. Maga az elnevezés kicsit csalóka, mert a területbe Érden kívül beletartozik egész Dél-Budapest, Dunaharaszti, Budaörs, Etyek, és még Alcsútdoboz egy kis része is. Aki elnyeri a pályázatot (valószínűleg a Mol), az a jövő évtől húsz éven át termelheti ott az általa feltárt kőolajat és földgázt.

A földtani szolgálat honlapján meg is található a 260 oldalas dokumentum, amelyben meglehetősen érdekesen állnak az itt lakókhoz,  a portál szerint általában a termelés akadályaiként jelennek meg, de arról, hogy az olajtermelés beindulása hogyan változtatná meg az életminőséget, egy szó sem esik.

A vizsgálati jelentés több helyen is leszögezi, hogy „egy város sem jelent akadályt egy-egy szénhidrogén-tározó biztonságos letermelésénél”.

Mondjuk a jelentés gyenge pontja, mintha nem vennék figyelembe, hogy belterületen nem folytatható bányászati tevékenység. Ezt néhány fővárosi önkormányzat fel is rótta a jelentés szerint, Ferencváros és Zugló például azt írta a bányászati hivatalnak, hogy területén egyáltalán nem jöhet szóba semmiféle bányászati termelés. Persze ezzel szemben vannak olyan települések, mint Etyek, ahol az önkormányzat szerint csak különösen figyelni kell, mert különben beomlanak egyes veszélyeztetett pincék.

Tetlák Örs a Csőzik csapat egyik képviselőjelöltje nem volt rest, és rögtön levelet írt a városvezetőknek, hogy tájékoztassák az érdieket erről, pontosan mi várható.

tetlaklevel-olajfuras.png

Várjuk T.Mészárosék válaszát az ügyben!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115001340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása