MOST MÁR ÉLESEDETT ÉRDEN IS A SERTÉSPESTIS FENYEGETÉS! 10 nappal ezelőtt már kiadták a figyelmeztetést
2019. szeptember 28. írta: BoldogÉ

MOST MÁR ÉLESEDETT ÉRDEN IS A SERTÉSPESTIS FENYEGETÉS! 10 nappal ezelőtt már kiadták a figyelmeztetést

disznok-hirado-hu.jpg

Megjelent a sertéspestis Budapestnél, elképesztően sok vaddisznó dögölhetett meg Budakeszin - írta meg a 444.hu.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetének Disznóskert nevű körülkerített erdőrészén tömegesen hullottak el vaddisznók, 170-et is meghaladhatja a megtalált tetemek száma. Az állatok halálának oka minden valószínűség szerint sertéspestis.

Itt hatalmas sűrűségben élnek a vadásztársaságok számára tenyésztett állatok. A terület ráadásul szó szerint néhány méterre fekszik a Budát körbeölelő erdők szélétől.

Most lett különösen aktuális Dr. Vajda Lajosnak, az Országos Járványvédelmi Központ vezetőjének az érdi önkormányzat oldalán, a  sertéspestisről 10 nappal ezelőtt kiadott figyelmeztetése. Immár, hogy a közvetlen közelünkbe érkezett, különösen aktuálissá vált.

A sertéstartók figyelmét nyomatékosan felhívják, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre. 

Hivatalosan a járvány aktuális hírei valamint a betegséggel kapcsolatos hasznos információk az alábbi, folyamatosan frissülő weboldalon elérhetőek: http://portal.nebih.gov.hu/hu/afrikai-sertespestis

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5615181020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása